De voordelen en onderhoud van een remork aanhangwagen

Als je op zoek bent naar een zeer stevige aanhangwagen dan kun je verschillende soorten aanhangwagens gaan vergelijken. Een aanhangwagen wordt ook wel remork genoemd. Een remork uitzoeken waarbij je zelf de grootte, eigenschappen en accessoires samen kunt stellen is zeer praktisch. Voor iedereen is namelijk een ander type remork geschikt. Als eerste zul je de keuze maken tussen remorks van een bepaalde grootte, gewicht en laadvermogen. Als je optimaal gebruik wilt maken van de aanhangwagen kun je kiezen voor het toevoegen van accessoires. Een Remork aanhangwagen heeft veel opties zoals een geïntegreerde zijdeur of schuifdeur bij een dichte aanhanger. Heb je de perfecte aanhanger gevonden, vergeet dan niet om onderhoudsbeurten in te plannen om de levensduur van je nieuwe remork te verlengen. Bij een onderhoudsbeurt worden alle mechanische delen gecontroleerd en de bandenspanning aanhangwagen meegenomen.

Het samenstellen van een remork, open en dichte aanhangwagen

Bij het aanschaffen van een remork is een robuust model aan te raden. Een remork aanhangwagen die kwalitatief is gemaakt en betrouwbaar is zal langer meegaan. Online vind je verschillende modellen waaronder een open en dichte aanhanger. Een remork volledig gelast met een volbad verzonken chassis zal voor alle werkzaamheden stevig en duurzaam zijn. Het voordeel van een remork aanhangwagen is dat de aanhangwagen met accessoires aangepast kan worden. Voor particulieren en vooral voor zakelijke gebruikers is een remork aangepast aan je wensen en gebruik ideaal. Kies je bijvoorbeeld voor een Kipper variant, dan kun je kiezen uit een achterwaartse of driezijdige Kipper met elektrische of handmatige bediening. Dit kan bij de open en dichte variant. 

Onderhoud zoals bandenspanning aanhangwagen

Als je in het bezit bent van een remork aanhangwagen, dan is het verstandig om de remork regelmatig te controleren. Afhankelijk van het type remork dat je hebt, zijn periodieke controle en onderhoudsbeurten aan te raden. Je kunt onderscheid maken in de controles die je uitvoert voor vertrek en periodieke controles die je laat uitvoeren door een garage. Zelf kun je ook een aantal zaken in de gaten houden. De bandenspanning aanhangwagen en het controleren van de kwaliteit van je banden zou je ook zelf kunnen controleren. Daarnaast is het verstandig de remlichten en de handrem regelmatig te controleren.

Periodiek onderhoud

Een remork, en zeker een elektrische remork, heeft veel onderdelen die kunnen slijten, het maakt dan niet uit of het een open of dichte aanhanger is. Verschillende onderdelen zoals de koppeling, oplooprem en schokdempers kunnen slijten. Als bepaalde onderdelen minder goed gesmeerd zijn of gaan slijten zul je dit merken tijdens het rijden. Ook de bandenspannig aanhangwagen is te merken is aan de grip van je remork op de weg. Laat de onderdelen en de bandenspanning aanhangwagen daarom regelmatig controleren voor een langere levensduur en veilig gebruik.