3 voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf

Steeds meer ondernemers stappen over op zakelijk zonnepanelen leasen of kopen. Dat komt niet helemaal uit het niets. Langzaam maar zeker zijn we met z’n allen aan het verduurzamen. We willen het klimaat een handje helpen om de aarde zo goed als mogelijk te redden. Als ondernemer kun je je steentje bijdragen door zonnepanelen aan te schaffen of te leasen. Twijfel je nog of zonnepanelen iets voor je bedrijf zijn? In dit artikel lees je meer over de voordelen van zonnepanelen voor je onderneming.

Zonnepanelen leveren groene stroom

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat ze groene stroom kunnen opwekken. Het enige dat je nodig hebt zijn zonnepanelen en een omvormer waarmee opgevangen zonnestralen worden omgezet in bruikbare groene energie. Zonne-energie is duurzaam en dus goed voor het milieu. Dat ligt in vergelijking met grijze stroom vooral aan de mate waarin er CO2 vrijkomt bij het productieproces. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van groene stroom. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 een schadelijk gas dat de aarde aantast. Ook wordt er gekeken naar de energiebron van beide soorten energie. Grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Nog even en dergelijke bronnen zijn op. De energiebronnen van groene stroom, natuurlijke bronnen, kunnen nooit op gaan. De zon zal immers altijd bestaan, dus de aarde wordt op deze manier minder uitgeput dan bij de productie van grijze energie.

Geld besparen op je zakelijke energierekening

Wanneer je besluit om over te gaan op zonnepanelen zakelijk kopen dan help je niet alleen het milieu een handje. Omdat de zon gratis energie levert, betekent dit dat je zakelijke energierekening lager uit zal vallen wanneer je over zonnepanelen beschikt. Het enige wat je moet doen, is in zonnepanelen investeren. Gemiddeld duurt het acht tot tien jaar totdat je deze investering eruit hebt. Omdat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan, profiteer je daarna nog jarenlang van gratis groene stroom. Moet je je voorstellen hoeveel geld je daarmee bespaart op je zakelijke energierekening! De investering in zonnepanelen is daarmee bijna een schijntje te noemen. Veel mensen stappen nog niet eens zozeer over op zonnepanelen omdat het goed is voor het milieu, maar juist om dit fijne voordeel. Geef ze eens ongelijk.

Met korting zonnepanelen zakelijk kopen

Heb je al eens gekeken naar het kopen van zakelijke zonnepanelen, maar vond je het te prijzig? In dat geval kun je natuurlijk ook eerst kiezen voor een groen energiecontract voor je bedrijf. Daarmee help je het milieu sowieso al een klein beetje. Maar: je moet onthouden dat de Nederlandse overheid het van groot belang vindt dat ondernemers in ons land groen ondernemen. Dat betekent dat ze bedrijven in Nederland graag willen helpen bij het treffen van dit soort energiebesparende maatregelen. Daarom zijn er diverse subsidies beschikbaar waar je gebruik van zou kunnen maken. Wanneer je zonnepanelen laat installeren, kun je in veel gemeenten gebruik maken van zo’n subsidie. De regels hierover verschillen vaak per gemeente en per soort bedrijf, dus het is belangrijk om je goed over dit onderwerp in te lezen – mocht je gebruik willen maken van korting op zonnepanelen zakelijk kopen.