Een groen dak voor het milieu

Wist jij dat je met een groen dak kunt meehelpen om Nederland weer groen te maken? Als jij iemand bent die ook graag zijn steentje zou willen bijdragen aan het gezond- en schoonhouden van de planeet, is een groen dak de perfecte optie voor jou. Naast je tuin is er natuurlijk vrij weinig plek waar jij de natuur persoonlijk kunt helpen bloeien. Gelukkig is er een mooie en effectieve oplossing voor dit probleempje! TOPGROEN heeft een manier ontwikkeld waardoor jij het dak van jouw schuur, tuinhuis, garage of huis kunt bedekken met prachtige kleine plantjes en bloemetjes. Zo help jij dus op een leuke manier mee om Nederland weer groen te maken.

Het perfecte groene dak voor jou

Bij een dakhelling van 0-15 graden kun je matten vol Sedum plantjes op je dak installeren. Dit kan bijvoorbeeld op een houten tuinhuisje, een schuur, uitbouw of een dakkapel. Heb je een dak van 0-20 graden, zoals bijvoorbeeld een stenen tuinhuis, schuur, uitbouw of garage? Ook dan kun je vegetatiematten op je dak installeren. Voor verschillende soorten daken zijn verschillende soorten vegetatiematten nodig. Op deze website lees jij meer over wat nu het beste zal werken voor jouw dak. Wil jij graag dat de bijtjes en vlinders ook kunnen meegenieten van jouw groene dak? Dan kun je daarvoor een speciaal soort groen dak installeren met bloemen die bijen en vlinders lekker vinden.

Draag bij aan een groenere toekomst

Met alle ellendige vervuiling van de planeet in de vorm van co2-uitstoot, plastic, olie en nog zoveel meer, is het belangrijk dat de mensheid eens een stapje terugneemt en samenwerkt aan het herstellen van de natuur. Door bewust om te gaan met dingen als benzine en voeding en door minder plastic te gebruiken help je al heel veel. Door jouw eigen groene dak te installeren kun je zelfs nóg meer helpen met het schoonmaken en -houden van het milieu. Zo'n dak bestaat uit Sedum planten. De Sedum plant is oersterk en overleeft in Nederland het hele jaar rond. Zo is je groene dak dus ook daadwerkelijk, letterlijk en metaforisch gezien, het hele jaar lang mooi groen.

Voordelen van een groen dak

Een Topdak bedekt met aarde en planten is niet alleen geweldig voor het milieu en de lokale flora en fauna, maar het heeft ook nog enkele andere voordelen. Zo zijn planten bijvoorbeeld goede isolatie om warmte of koelte binnen te houden. Ook beschermt het je dak tegen regen, waardoor je dak zelf langer meegaat. Omdat groene daken regen opvangen en langzaamaan afvoeren, worden ook de riolen minder belast door de harde regen. Met al die geweldige voordelen en daar bovenop natuurlijk het prachtige uitzicht is er toch eigenlijk geen reden om geen Topgroen dak aan te schaffen? Bekijk snel online jouw opties voor het installeren van je eigen groene dak.