Biotechnologie als basis voor een groen leven!

biotechnologie

Biotechnologie is niet iets waar je plots over zou gaan praten. Dat zeker niet. Toch vind ik het belangrijk om het hier even over te hebben. Hoe belangrijk is namelijk de bijdrage die biotechnologie kan hebben voor de maatschappij. Hiermee bedoel ik natuurlijk de bijdrage aan een stukje groenere wereld. Dit hoeft namelijk niet veel moeite te kosten. Met het investeren in biotechnologie is het makkelijker dan je zou denken. Met biotech is het namelijk mogelijk om dankzij goed onderzoek te doen manieren te vinden om het leven op aarde beter te maken op een groene manier. Dit klinkt misschien een beetje vaag in de oren. Daarom zal ik het uitgebreid uitleggen in een nieuwe groene blog!

Biotechnologie: wat is het precies?

Biotechnologie is in feiten niets anders dan onderzoek doen naar manieren om het leven te verbeteren met behulp van biologische onderzoeken. Misschien denk je nu meteen aan afschuwelijke experimenten op dieren maar dit is niet wat biotechnologie betekent. Biotechnologie kan namelijk ook gaan over cellen die onderzocht worden. Van deze cellen kunnen we veel leren. Bepaalde experimenten kunnen ervoor zorgen dat we processen kunnen verbeteren. Deze processen verbeteren kunnen uiteindelijk grote gevolgen hebben op de maatschappij. Grote problemen in de voedingsindustrie kunnen worden verholpen met de juiste onderzoeken in de biotechnologie. Het genetisch aanpassen van organismen kan dus daadwerkelijk leiden tot een grote verbetering in bepaalde processen. Op deze manier kan de wereld dus ook een stukje groener worden.

Commercialisering van de onderzoeksresultaten

Onderzoek doen naar verbeteringen van processen is natuurlijk belangrijk. Hier kun je simpelweg niet omheen. Echter, wat ook erg belangrijk is dat het te koop is voor de gewone mens. Stel je zou een medicijn ontwikkelen dat bijvoorbeeld aids zou genezen met dank aan biotechnologie. Dit is natuurlijk heel goed. Het probleem hierbij is dan wel dat het ook nog eens te betalen moet zijn. Commercialisering is dus van vitaal  belang wanneer je wilt dat je onderzoeksresultaten ook daadwerkelijk effect zullen hebben. Commercialisering klinkt misschien een beetje verkeerd in de oren als je het hebt over het redden van mensenlevens. Toch is het belangrijk om te beseffen dat als mensen de producten niet kunnen betalen, de producten ook minder of zelfs geen effect zullen hebben op de maatschappij. Het is misschien confronterend om toe te geven maar uiteindelijk draait alles om geld en om het medicijn daadwerkelijk mensen laten helpen is geld nodig.