Een glamping tent is de nieuwe vorm van luxe kamperen

glamping tent

Ben jij al fan geworden van kamperen in een glamping tent? Ik wel, daarom vertel ik in mijn blog graag meer over deze nieuwe trend op het gebied van kamperen. Glamping is eigenlijk een vorm van kamperen, maar dan in een grotere, luxe safaritent. Waarschijnlijk kennen we het allemaal wel, kamperen is eigenlijk een terugkeer naar de basis. Met een wc rol onder je arm naar het toilet wandelen is iets wat iedereen op de camping doet. Kamperen in een glamping tent daarentegen is juist een luxe vakantie, met toch een beetje het gevoel van kamperen. Als jij de stinkende hotels in het buitenland ook zat bent, dan is dit zeker wat voor jou. De rust en natuur die je op de camping krijgt zal je nooit terugvinden in een luxe hotel in een drukke stad. Natuurlijk willen mensen kamperen maar al te graag combineren met luxe.

Glamping tenten in verschillende maten

Natuurlijk is er voor iedereen die geïnteresseerd is geraakt in een glamping tent wel een goede tent beschikbaar. De meest populaire glamping tent is de safaritent. Deze tent heeft een stoere uitstraling en is in veel gemakken voorzien. Ook kan je kiezen voor een grotere luxe lodge die ongeveer de grootte heeft van een mobile home. Wil je het echte glamping ervaren? Dan is een glamping lodge misschien iets voor jou. Deze tent beschikt zelfs over een verdieping. Het is dus overduidelijk dat je niet zomaar even een tent als deze ergens plaatst. Ik denk dat de buren op je camping toch wel raar opkijken als jij een tent met verdieping op de camping gaat opzetten.

Een glamping tent is veel luxe

Glamping komt van de Engelse term glamorous. Het betekent dus eigenlijk gewoon meer luxe in de sfeer van kamperen. Comfortabele bedden, privé sanitair en keukens zijn geen onopvallende onderdelen in een glamping tent. Natuurlijk kun je zelf je eigen glamping tent kopen, maar tegenwoordig zijn er al complete glampings opgericht door verschillende vakantieaanbieders. In het buitenland is glamping al langer populair, maar hier in Nederland begint het ook behoorlijk populair te worden om de nachten van een vakantie door te brengen in luxe tent of lodge. Glampings, zoals de plekken waar deze tenten worden verhuurd worden genoemd, zijn vaak ook erg luxe. Je vindt hier bijvoorbeeld verwarmde zwembaden of andere luxe faciliteiten. Wanneer zie ik jou slapen in een luxe glamping tent?