Fietsen in Nederland

Je woont in Nederland en geniet graag van het buiten zijn. Met wandelen kom je minder ver dan met fietsen, en daarom besluit je fietsen te kopen voor de hele familie, zodat je elke week een heerlijk tochtje kunt maken. Er zijn wel 100 verschillende merken en maten, maar welke fiets past het best bij jou en je kinderen? In deze blog leg ik uit wat er bij een elektrische fiets komt kijken. Is dit misschien iets voor jou?

Keuze van de fiets

Het waait vaak in Nederland. Kies je dan toch voor de elektrische fiets, als je budget dat toelaat. Je kinderen wil je uiteraard op een gewone fiets hebben. Zij zijn nog jong. Je koopt voor je man een racefiets omdat hij daar al jaren om vraagt en er sportief uit wil zien. Je gaat eens onderzoek doen voor jezelf op het internet. De prijzen variëren van 1000 tot 5000 euro. Dat is even slikken zeg.

Je komt wat mooie modellen tegen. Welk model past bij jou? Je kunt kiezen uit verschillende modellen. Zo heb je ook de elektrische mamafiets. Speciaal voor de mama’s ontworpen. Ze zijn comfortabel en hebben een lage instap. De actieradius kan wel tot 70 km mee gaan. Ze hebben zeven versnellingen en de motor ligt op het voorwiel, dit is erg handig. Je kunt zelfs een kinderzitje op de voorkant- als op de achterkant plaatsen.

Werking elektrische fiets

Je bent ook erg nieuwsgierig naar hoe zo’n elektrische fiets nu eigenlijk werkt. De werking van een fiets is heel simpel. Je geniet namelijk van de elektrische trapondersteuning. Je zult altijd nog wel zelf mee moeten trappen, maar door de motor in de fiets krijg je een extra zetje. Ideaal voor de winderige dagen in Nederland.

Je kunt het eigenlijk vergelijken met een doodnormale fiets. Het heeft ook gewoon een frame, zadel, stuur en twee wielen. De werking is praktisch hetzelfde, maar doordat er een motor in zit, hoef je nog maar weinig te doen, alleen een beetje trappen. Je hebt keuze uit een voorwielmotor, middenmotor en een achterwielmotor.

Op een klein display aan de voorkant van de fiets, zie je hoe hard je gaat en hoeveel accu je nog over hebt. Let hier goed op. Een lege elektrische fiets kan zwaar trappen.

Beslissing

Je hebt je keuze gemaakt. De kinderen krijgen een simpele stoere bike, je man krijgt de racefiets waar hij al maanden naar smacht en jij krijgt je welverdiende elektrische mamafiets. De tochtjes door Nederland kunnen eindelijk beginnen.