De eerste vakantie als mama!

Zomerplannen

De zomer staat weer voor de deur! Het is weer zo ver! Wij hebben een heerlijk huisje in Zandvoort waar we vaak een paar weken heen gaan. Het is maar een half uurtje rijden maar het voelt meteen alsof je op vakantie bent. We lopen zo vanuit het huisje het strand op de zee in. Heerlijk! En vanaf dit jaar doen we dat natuurlijk met zijn drieën! De baby is onderhand ruim een half jaar oud en we kunnen niet wachten tot we de eerste stranddagen hebben met hem. Toch vind ik het lastig om 100% enthousiast te zijn over onze jaarlijkse zomerplannen. Ik ben na de zwangerschap 30 kilo aangekomen en hoewel de eerste kilootjes eraf zijn, ben ik een heel stuk groter dan vorig jaar. En ik zou het zo nog een keer doen om een gezond kind op de wereld te mogen zetten, maar vind het soms wel lastig dat al mijn kleding niet meer past. Voor de zomer heb ik daarom het volgende plan gemaakt:

Plan

  • Ten eerste is het klaar met het standaard snackrondje in de avond. Ik pak zodra de baby op bed ligt vaak uit vermoeidheid een snelle snack in plaats van een stuk fruit of groente. Ik heb dan honger en heb de energie niet echt meer om iets te gaan maken, maar een banaan zou al een goed alternatief zijn.
  • Ten tweede ga ik weer langzaam sporten. Natuurlijk gaat dat heel lastig met een baby thuis, maar ik heb heel wat moeders op Instagram gezien die dit wel doen. Zij sporten met de baby naast zich, of als de baby slaapt. En ik ga in ieder geval elke dag een uur wandelen met de baby, dat is voor hem natuurlijk ook hartstikke goed.
  • Na de bevalling begon ik vrij snel weer met het standaard wijntje in de avond bij het eten, omdat ik het zo had gemist. Maar alcohol is echt een geheime caloriebom dus ook daar ga ik mee stoppen.Ik denk dat de optelsom van meer sporten en gezonder eten me enorm gaat helpen.

Kleding

Maar je moet natuurlijk wel reëel blijven. De kans dat ik weer helemaal op mijn oude gewicht terug kom, schat ik niet zo groot. Maar ik ga wel proberen in ieder geval van de 30 kilo er 20 kwijt te raken. Dat zal niet over één nacht ijs gaan, dus in de tussentijd ga ik me gewoon lekker kleden naar mijn uiterlijk – en daar zijn mogelijkheden zat voor. Zo heb ik een prachtige bikini grote maten gekocht bij meyer mode. Want die extra kilo’s zitten toch echt grotendeels ook in de voorgevel, en dat vindt de echtgenoot totaal niet erg!