Het werk van een trucker!

Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten banen te vinden, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om een baan te zoeken die bij hem of haar past. Waar de ander liever op kantoor werkt, kiest de ander er juist voor om met zijn handen bezig te zijn of om in een winkel te staan. Opvallend is dat er te zien is dat elke branche elkaar erg goed weet te vinden, zo geldt dat ook voor truckers. 

Truckers hebben een grote saamhorigheid met elkaar. Iedere trucker zit meestal alleen of in sommige gevallen met zijn tweeën in een cabine, maar komen truckers in restaurants op parkeerplaatsen allemaal bij elkaar. Iedere trucker heeft dezelfde taak, namelijk het vervoeren van hun lading. Onderling heerst er een sterke, hechte band, wat het werk als trucker erg speciaal maakt. In dit blog zullen we het vooral hebben over trekkers. Waar maken truckers graag gebruik van en welke trekkers zijn er nu allemaal te verkrijgen?

Verschillende soorten trekkers

Wanneer je een vrachtwagenchauffeur als beroep beoefent weet je het waarschijnlijk wel, er zijn verschillende soorten trekkers te verkrijgen. De soort trekker die we in Europa erg veel voorbij zien komen, is de standaard trekkers. Deze standaard trekkers zie je vaak voorbij komen in de voeding- en bloementransport, waar we vooral transportbedrijven mee zien rijden in deze sector. 

Ook zijn er zware last trekkers te verkrijgen. Deze trekkers beschikken over een sterkere, zwaardere motor, waardoor deze trekkers ook veelal worden gebruikt bij zwaardere transporten. 

Een ander soort trekker die we vroeger vooral zagen, zijn de Torpedo trekkers. Deze van oorsprong Amerikaanse trekkers beschikken over een grote motor aan de voorzijde, wat zorgt voor een uniek aanzicht van de gehele vrachtwagen. In Amerika zul je deze Torpedo trekkers erg veel tegenkomen in tegenstelling tot hier in Nederland, du weet je waar je naar toe zult moeten gaan om ze te spotten!

Het kopen van een tweedehands trekker

Als transportbedrijf komt het ook erg veel voor dat je nieuwe trekkers zult moeten aanschaffen. In een groot transportbedrijf gebeurt dit meestal centraal en worden er vele nieuwe trekkers geleverd op verschillende locaties, maar laten we nu eens gaan kijken naar de kleinere transportbedrijven. Wanneer je werkt, of de eigenaar bent bij een kleiner transportbedrijf, zal het budget er niet zijn om vele nieuwe trekkers aan te schaffen. Wanneer je hier mee te maken hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om tweedehands trekkers aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er vele trekkers te vinden die men  aanbiedt op het internet, waardoor er zeker geschikte trekkers voor het bedrijf bij zullen zitten. Oriënteer en bepaal goed welke soort trekkers je wilt gebruiken in het bedrijf, waarna je de trekkers kunt bestickeren en aan het werk kunt gaan. 

Er is dus erg veel mogelijk op het gebied van trekkers en zijn hier vele parels in te vinden. Wij vinden het in ieder geval erg mooi hij de sfeer en het werk leeft onder de truckers, waar we dus nog graag meer van willen zien. Succes met werken de komende periode!