Wat wordt de prijs van de Xbox series X?

Het is een vraag die helaas nog geen duidelijk antwoord heeft. De definitieve prijs van de Xbox series X is een mysterie voor iedereen behalve Microsoft. Waarom dit zo is? Het heeft alles te maken met de strijd tussen Microsoft en Sony. De Playstation 5 komt namelijk naar verwachting tegelijk uit met de nieuwste Xbox. Consumenten zullen hierdoor moeten kiezen: gaan ze voor de Xbox series X of voor de PS5?

De strijd tussen Microsoft en Sony

De keuze tussen de twee gameconsoles wordt gemaakt op basis van voorkeur, gebruiksgemak en natuurlijk de games. Dit is in de voorgaande jaren altijd zo geweest. Voornamelijk omdat de prijs van de consoles altijd dichtbij elkaar lag. Dit jaar zou het wellicht anders kunnen zijn. De games die uitkomen zijn namelijk veel exclusives, waarbij voornamelijk Sony met de eer strijkt. Door verschillende deals zijn er populaire games die alleen naar de Playstation komen. Het is hierdoor goed mogelijk dat de Xbox series X goedkoper wordt dan de Playstation 5 om te compenseren voor de games.

PS5 Digital Edition

Dit blijft echter gissen, want echte details zijn nog onbekend. Wel zijn er een aantal geruchten rondom de prijs naar buiten gekomen. Zo zou de Playstation 5 in twee varianten komen met verschillende prijzen. Er komt een PS5 uit zonder een disk mogelijkheid: de Digital Edition. Het gerucht gaat dat de prijs rond de $400 ligt. De PS5 met disk mogelijkheid, de standaard editie, zou $100 meer kosten, dus $500 in totaal.

Wat betreft de prijs van de Xbox series X is er ook informatie gelekt. De prijs van de nieuwste Xbox zou $400 zijn. Dit is een stuk goedkoper dan de standaard Playstation 5. Dit zou dus de eerdere theorie bevestigen. Toch is dit niet bevestigd door Microsoft en blijft het hierdoor een gerucht. Het kan ook zijn dat beide fabrikanten de aankondiging van de ander afwachten, zodat zij elkaar kunnen aftroeven met lagere prijzen.

Op de hoogte blijven over de Xbox series X

Het lijkt wel alsof er iedere dag nieuwe informatie bijkomt over de lang verwachte consoles. Toch is veel van het nieuws slechts speculaties en geruchten. Het wachten op de definitieve prijzen vereist geduld of goed speurwerk. Lekt er meer informatie? Dan is het online magazine voor mannen MNLK de plek waar je nieuwe informatie vindt. De prijzen worden scherp in de gaten gehouden, maar ook de verschillende varianten van de Xbox series en de Playstation. Zo lijkt er ook een Xbox series S op de markt te komen. Dit zou een ‘light’ versie zijn van de aankomende Xbox series X. De light versie is naar verluidt goedkoper ($200), maar toch krachtiger dan de huidige Xbox One.

Op meer informatie zal gewacht moeten worden, waarbij de prijs toch wel het spannendste is. Een ding dat zeker is? De strijd tussen Microsoft en Sony zal tot op het laatste moment gevoerd worden. Voor welke partij kies jij?