Waarom je echt eens op wintersport moet in Turkije

Ben je nog in dubio of je op wintersport moet of niet? Of weet je vooral niet waar je naartoe moet om te gaan skiën of snowboarden? Overweeg dan eens Turkije als wintersportgebied! Het zal niet het eerste land zijn waar je aan denkt om de latten onder te binden, maar zeker voor de beginnende wintersporter is het land ideaal. Ook als je van een beetje luxe houdt op je wintersport, is Turkije zeker de plek om heen te gaan! We zetten de fraaiste wintersportgebieden in Turkije even voor je op een rijtje.

Palandöken

Met zijn ruim 43 kilometer aan pistes is Palandöken het grootste en ruigste skigebied in Turkije. In dit gebied is dan ook de meeste variatie te vinden tussen blauwe, rode en zwarte pistes. Ga je dus met een gevarieerd gezelschap (wat niveau betreft), is dit skigebied het meeste aan te raden. Daarnaast is dit gebied overigens ook zeer geschikt om met jonge kinderen heen te gaan. Dat komt omdat het gebied omgeven is door mooie luxe hotels. Zo hoef je na het skiën niet te koukleumen in een kleine skihut, maar geniet je van een welverdiende warme kamer met lekker bubbelbad en douche.

Kartalkaya

Hoewel Kartalkaya een van de kleinste skigebieden is in Turkije, is het waarschijnlijk wel het meest bekende gebied in Turkije. Dit komt omdat in Karalkaya de meeste Nederlandse en Belgische reisorganisaties gevestigd zijn. Het is ook wel aan te raden om hier je reis te boeken, want wanneer je je vliegtickets Turkije hebt geboekt naar Istanboel, moet je nog 250 kilometer overbruggen. Afhankelijk van het weer doe je daar 3,5 uur over. Dit is het handigste om te doen middels een bustransfer van een reisorganisatie.

Skigebied Uludag

Tot slot is het gebied Uludag een van de mooiste skigebieden in Turkije. Dit gebied is vooral voor de beginnende wintersporter ideaal, omdat er met name blauwe en rode pistes te vinden zijn. Ook voor kinderen is dit gebied zeer geschikt, omdat de pistes groot en toegankelijk zijn. Daarnaast kennen de pistes geen super uitdagende obstakels, waardoor kinderen snel en goed leren skiën!

Coronamaatregelen in Turkije

Uiteraard is het wel een goed idee om voordat je op wintersport gaat naar Turkije de coronamaatregelen in het betreffende land te raadplegen. Daarnaast is het ook goed om te kijken hoe de Nederlandse overheid het gebied heeft gemarkeerd: geel, oranje of rood?