Op zoek naar de beste zorgverzekering

Het einde van het jaar komt weer in zicht waardoor het moment is aangebroken om jezelf eens te verdiepen in de juiste zorgverzekering. Welke zorgverzekering kies jij? Misschien ben jij helemaal tevreden met je huidige zorgverzekering, of misschien wil je wel op zoek naar een andere zorgverzekering die beter aansluit bij jouw persoonlijke behoeften. Welke zorgverzekering het beste bij jou past is afhankelijk van de zorg die je nodig hebt en de zorg die je het komende jaar verwacht nodig te hebben. Misschien zijn er wel een aantal bezoeken aan de tandarts noodzakelijk waardoor het van belang is om op zoek te gaan naar de goedkoopste tandartsverzekering. Elke zorgverzekeraar heeft z’n eigen specialiteiten. Het is dus belangrijk dat jij je persoonlijke zorgbehoeften in kaart brengt.

Zorgbehoeften in kaart brengen

Iedereen heeft andere zorgbehoeften. Voor de ene persoon is het belangrijk om wekelijks een bezoek te brengen aan de fysio, terwijl de andere persoon enkel één keer per jaar een bezoek brengt aan de huisarts. Daarnaast ben je misschien op dit moment wel zwanger waardoor het van belang is om op zoek te gaan naar een zorgverzekeraar die een riante vergoeding biedt met betrekking tot kraamzorg. Welke zorgverzekering het beste bij jou als persoon past is dus een persoonlijke kwestie. Er zijn verschillende zorgverzekeraars bij wie je een zorgverzekering af kunt sluiten. Daarnaast kan het niet alleen van belang zijn om voor jezelf op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering, maar dit kan ook van belang zijn voor je gezinsleden.

Zorgverzekering voor gezinsleden

Wanneer je kinderen onder de 18 jaar hebt, kun je deze kinderen op je eigen basispolis laten bijschreven. Voor een basisverzekering voor kinderen onder de 18 hoef je namelijk geen premie te betalen. Voor een aanvullende verzekering kan dit wel het geval zijn. Het is niet alleen voor jezelf van belang om jezelf eens te verdiepen in de beste zorgverzekering, maar dit geldt ook voor je gezinsleden. De juiste zorgverzekering is erg van belang. Je wilt namelijk niet onnodige kosten betalen voor zorg voor één van je gezinsleden terwijl dit niet nodig is. Ook is het belangrijk om jezelf te verdiepen in de hoogte van het eigen risico.

Eigen risico

Je kunt bij veel zorgverzekeraars het eigen risico verhogen zodat de maandelijkse premie die je moet betalen lager is. Dit kan van belang zijn op het moment dat je nauwelijks gebruik maakt van zorg. Wanneer je bijvoorbeeld maar één keer een bezoek brengt aan de huisarts kan het raadzaam zijn om je eigen risico te verhogen. Het maandelijkse bedrag wat je dan moet betalen aan je zorgpremie kan dan aanzienlijk lager zijn. Wanneer je wel regelmatig een bezoek brengt aan een arts of andere specialist in het ziekenhuis is dit niet aan te raden. Je kunt jezelf verdiepen in de verschillende zorgverzekeringen tot en met 31 december aanstaande. Wanneer je dit later doet kun je niet meer veranderen van zorgverzekering en zal je dus weer moeten wachten tot december volgend jaar.