Gehoorverlies opgelopen? Dit moet je wel of niet doen!

Als je gehoorverlies hebt opgelopen, is het belangrijk om een audicien te raadplegen om te bepalen wat er aan de hand is. Als je gehoorverlies hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je gehoor te verbeteren. Allereerst kun je een gehoorapparaat of een ander soort hulpmiddel overwegen. Dit kan ervoor zorgen dat je gehoor aanzienlijk zal verbeteren. Daarnaast kun je ook aanpassingen aan je leefomgeving maken. Let bijvoorbeeld op wat er in de omgeving wordt gesproken, schakel onnodige achtergrondgeluiden uit en vermijd lawaai. Verminder ook het volume van de televisie en de radio. 

Als laatste kun je ook bepaalde oefeningen doen om je gehoor te verbeteren. Je kunt oefeningen doen die je helpen om je gehoor scherper te maken, zoals muziek luisteren op een lagere volume en korte woordspelletjes. Al deze acties kunnen je gehoor helpen verbeteren. We vertellen je graag meer over gehoorverlies in dit artikel. 

Wat niet doen bij gehoorverlies?

Als je gehoorverlies hebt opgelopen, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet moet doen om je gehoor te beschermen en te behouden. Je wilt immers niet dat je gehoorverlies verergerd wordt. Het eerste wat je niet moet doen als je gehoorverlies hebt opgelopen, is het niet verzorgen van je gehoor. Het is belangrijk om de juiste gehoorapparaten te dragen en regelmatig een onderzoek te laten uitvoeren bij de audicien. Dit kan bijvoorbeeld bij Schoonenberg. Schoonenberg is een audicien met meer dan 95 jaar ervaring. Een audicien kan adviseren over eventuele hoortoestellen en kan kijken hoe het ervoor staat met het gehoorverlies.

Ten tweede moet je geen luide geluiden blootstellen aan je gehoor. Luide geluiden kunnen het gehoor verder beschadigen, dus het is belangrijk om je blootstelling aan luide geluiden te beperken. Denk bijvoorbeeld aan harde, plotselinge geluiden zoals een harde knal. Dit kan het gehoorverlies verergeren. Tot slot is het belangrijk dat je geen andere ziekte of aandoening onbehandeld laat. Sommige ziekte of aandoeningen kunnen een negatief effect hebben op je gehoor, dus het is belangrijk om ze op tijd te behandelen. Als je gehoorverlies hebt opgelopen, is het belangrijk om deze tips in gedachten te houden om je gehoor te beschermen. Zo zorg je ervoor dat het gehoor niet verder beschadigt. 

Gehoorbeschadiging opgelopen, wat nu?

Wanneer je het gevoel hebt dat je gehoorbeschadiging hebt opgelopen, is het verstandig om langs de audicien te gaan. Zoals eerder genoemd is Schoonenberg een audicien met veel ervaring. Wanneer de stap nog te groot is om echt fysiek langs de audicien te gaan, kun je er zelfs voor kiezen om een online hoortest te doen. Zo kun je in je veilige omgeving kijken hoe het ervoor staat met je gehoor. Een online hoortest doe je via online hoortest. Zo kom je er snel achter hoe het ervoor staat met jouw gehoor.