Veilig leven in groen met een bewakingscamera

Een tijd terug zijn vrienden van mij verhuisd naar een ontzettend mooi en bosrijk gebied in het hart van Nederland. Ze zijn ontzettend tevreden over de ligging van hun huis en genieten dan ook met volle teugen. Om even een goed beeld te geven van hoe hun huis erbij staat heb ik dit plaatje geschoten van hun huis.

Zoals je ziet is het omgeven door groen en bladeren. Heel mooi, maar je ziet bijna niks meer van de omgeving daarbuiten. Omdat ze voelden dat ze ’s nachts bekeken werden en zo nu en dan wat schade aan hun plantsoen en gazon kregen hebben ze besloten om een bewakingscamera op te hangen. Ben jij benieuwd geworden naar hun verhaal? Lees dan snel verder!

Verhuizen naar een boshuisje

Ik zie het mezelf niet gauw doen, maar vrienden van mij hebben er bewust voor gekozen om te gaan leven in groen. Nu snap ik dat dit verschillende voordelen met zich mee brengt, maar toch. Hoe dan ook, ze hebben er een ontzettend mooie plek van gemaakt.

Ze hebben namelijk 3 maanden de tijd gehad om het huisje naar hun eigen willen en behoeften in te richten. De koop verging heel soepel alleen de verkoop van hun oude huis ging wat minder makkelijk. Gelukkig hadden ze hun zinnen gezet op het creëren van het mooiste gazon en omgeving die ik ooit heb mogen aanschouwen, dus dat hebben ze goed voor elkaar gekregen.

De house warming was een kleine BBQ die onder de overkapping plaatsvond. Het was namelijk februari toen ze erin trokken, dus erg wam was het nog niet buiten. Gelukkig waren er heaters aanwezig, dat maakte al een hoop goed.

Vreemde geluiden en ravage aan het plantsoen

Het huis was af en het voorjaar kon beginnen. Fast forward naar april en de tuin lag er mooi en ingezaaid bij. Er begonnen hier en daar al wat kiemen uit de grond op te komen van hun eigen moestuintje. Het leek allemaal erg voorspoedig te gaan.

Op een ochtend wilt mijn vriend in de auto stappen en ziet tot zijn schrik dat er een deuk in de onderkant van de autodeur aan de bestuurderskant zit. Niet wetende hoe of wat, dacht hij dat hij het over het hoofd had gezien en ging gewoon naar zijn werk.

Later die dag ging zijn vriendin haar moestuintje checken en daar stond ze oog in oog met een gemolesteerde moestuin. Alles was omver gewroet en overhoop gehaald! Hoe is dat nu mogelijk? Ze belde gelijk haar vriend op om het verhaal te vertellen.

Vervolgens heeft hij diezelfde dag nog op het internet gezocht naar een camera set. Hij kwam toen uit bij IPcam-shop.nl. De volgende dag konden de camera’s om het huis al worden geïnstalleerd. Na een paar nachten was het weer raak. Wat bleek? Hun gazon was gemolesteerd door een familie zwijnen! Ze kwamen binnen via een gat onder het hek en hebben zo de moestuin van mijn vriendin gevonden. Ze hebben het hek gedicht en er verder nooit meer last van gehad.