Je tuin verbouwen doe je zo!

Ben je van plan om je tuin te gaan verbouwen? Of ga je verhuizen en moet er nog van alles aan de tuin gebeuren? Dan hebben wij een aantal leuke en interessant (misschien wel spannende) ideeën om in je tuin te maken en uiteindelijk jouw ideale tuin te creëren. Hierbij hebben wij rekening gehouden met allerlei verschillende soorten tuin en zijn de ideeën vaak gebaseerd op elementen die momenteel al bestaan. In dit artikel proberen we jou te inspireren en te laten zien hoe je kan werken aan een mooie tuin.

Eerst de basis

Wanneer je begint aan je tuin is het slim om eerst de basis op orde te hebben. Hiermee bedoelen we dat wanneer je de hele tuin gaat renoveren dat je bijvoorbeeld eerst de hele tuin leeghaalt. Vervolgens moet je bepalen of verschillende niveaus in de tuin wil aanbrengen. Je kan dit doen door een stuk weg te graven. Wanneer je gaat graven met een graafmachine ben je verplicht om klic melding te doen. Een klic melding aanvragen kan gemakkelijk online. Daarnaast is het slim om dit goed in te plannen wanneer je dit doet. Daarnaast is het slim om logistiek goed te regelen hoe je al het zand bijvoorbeeld weg krijgt uit de tuin.

Decoratie maakt het verschil

Met decoratie kan je een groot verschil maken in je tuin. Door bijvoorbeeld veel planten en bloemen in je tuin te verwerken kan je ervoor zorgen dat je tuin levendig wordt. Door leven in je tuin te brengen krijg je een mooi effect. Daarnaast kan je ook speciale bakken maken waar je de planten en stenen in laat terugkomen.

Bouwen moet je doen

In je tuin kan je altijd iets extra’s bouwen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een mooi tuinhuisje of een overkapping te maken. Hierbij is het belangrijk dat je altijd checkt of je daadwerkelijk iets mag bouwen met dak. Dit is per regio en gemeente verschillend. Daarom is het slim om dit eerst na te vragen en vervolgens pas te starten met bouwen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een mooie schutting te bouwen (in overleg met je buren natuurlijk). Door dit te doen kan je een mooi effect te creëren. Wanneer je het effect goed naar voren laat komen kan je bijvoorbeeld een veel grotere tuin creëren. Door ruimte en lange planken te gebruiken lijkt het of je tuin langer is. 

Disclaimer: Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.