Masking tape

Masking tape; ben jij er al bekend mee? Wellicht klinkt het woord washi tape jou bekender in de oren. Washi tape is een ander woord voor masking tape. Het is een tape soort dat gemaakt is van dun papier. Je kunt gemakkelijk een deel van de tape gebruiken door het af te scheuren. Dingen kunnen met het tape worden opgehangen en het kan ook gemakkelijk weer worden verwijderd. De beschermende laag op de masking tape van Kitten en lijmen zorgt voor vochtbestendigheid van het tape. Het nadeel hierdoor is dat je niet met iedere pen of stift op het tape kunt schrijven. Wil jij meer weten over masking tape? Lees dan snel verder.

Schilderstape

Wellicht ken jij de rollen met schilderstape, ook dit valt onder masking tape. Het schilderstape wordt enkel gebruikt voor praktische doeleinden, denk aan het afplakken bij een schilderklus. De masking tape wordt naast praktisch gebruikt, ook gebruikt voor van alles en nog wat. Het tape is verkrijgbaar in allerlei leuke patronen en kleuren. Je kunt in stijl de ramen afplakken bij het schilderen van jouw kozijnen.

Duct tape

Duct tape is een totaal ander tapesoort ten opzichte van masking tape. Duct tape kan namelijk niet worden afgescheurd. De duct tape heeft een glimmende laag op de bovenkant, de laag is gemaakt van een soort stevig plastic. De sterkte van ducttape is hoger dan dat van masking tape. Daarom wordt het duct tape gebruikt voor andere soorten klussen. Het markeren van een ondergrond kan met zowel washi tape als met duct tape. Voor het tijdelijke stevig vastplakken van verschillende materialen, raden wij jou aan om duct tape te gaan gebruiken.

Knutselen met washi tape

Washi tape wordt veel gebruikt om verschillende artikelen te personaliseren. Versier jouw telefoonhoesje, agenda, afstandsbediening en vele andere voorwerpen met washi tape. Het aanbod washi tape bestaat uit verschillende kleuren, soorten, maten en patronen. Ontdek welke washi tape jouw voorkeur heeft en wie weet ga jij binnenkort aan de slag met het maken van een originele kaart voor jouw verjaardag!