Tuintegels, voor binnen of voor buiten?

Als je nieuwe tuintegels aan wil schaffen heb je behoorlijk veel keuze uit verschillende soorten tuintegels. Voor welke tuintegels ga jij?

Wist je dat sommige tuintegels speciaal gemaakt zijn voor zowel binnen als buiten? Hierdoor kan je bijvoorbeeld in de keuken dezelfde tuintegels leggen als op het terras, als het terras aan de keukendeur grenst. Het wordt dan één geheel, wat er mooi uitziet. Maar goed, eerst moet je nog mooie tuintegels uitzoeken. Vaak heb je de keuze uit natuursteen of keramiek. Per tuintegels verschillen de voordelen. Zo zijn natuursteen tegels perfect als je een rustgevende tuin wilt. Daarbij zijn deze tegels duurzaam en kan je er lang van genieten. Keramische tuintegels zijn daarentegen krasvast, kleurvast, vorstvrij en maatvast. Wat ook een fijn voordeel van keramieken tegels is, is dat ze geen vuil en vocht opnemen. Natuurstenen tegels doen dit wel. Zeker als het heeft geregend, zijn tegels van keramiek dan beter. Ze worden namelijk niet glad.

Keramische tuintegels

Met keramische tuintegels weet je in ieder geval zeker dat ze mooi blijven. Als je deze tuintegels wil bestellen, moet je ook kijken naar de kleur van de tegels. Vaak heb je de keuze uit veel verschillende kleuren. Wat dacht je van beige, antraciet of witte tuintegels? Of wil je liever tegels met een printje? Het is vaak allemaal mogelijk, bijvoorbeeld Spaanse tegels, of mozaïektegels. Bekijk op de webshop of in de winkel waar je de tegels wil bestellen welke mogelijkheden er allemaal zijn, vaak is het assortiment heel ruim. En je kan kiezen tussen verschillende maten tuintegels. Wil je grote vierkante tegels, of juist kleine? Of wil je liever rechthoekige tegels? Je moet dus over veel dingen nadenken als je nieuwe tuintegels wil, want ook de oppervlaktebewerking is anders, vaak kun je kiezen tussen mat of getrommeld. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan is het aan te raden om contact op te nemen met de desbetreffende webshop.

Verschillende variaties tegels

Er zijn trouwens verschillende variaties te vinden van natuursteen en keramische tegels. Zo zijn er bijvoorbeeld houtlook tegels, graniet tegels of leisteen tegels. Daarnaast zijn er ook nog hardsteen tegels of travertin tegels. Het ligt er maar net aan wat je mooi vindt en wat in je interieur past. Via een webshop of winkel is het ook mogelijk om te filteren op kleur, afmeting en vorm. Hierdoor kun je sneller de perfecte tegel uitzoeken die voor jou naar wens is. Zo kun je vaak ook filteren op look, bijvoorbeeld een betonlook of een vintage look. Heb jij al mooie tegels op het oog? Dan is het meestal gemakkelijk om een offerte aan te vragen via een webshop of winkel dat tegels voor de tuin verkoopt!