Tips voor een succesvolle verbouwing van je huis

container huren

Het verbouwen van je huis kan veel stress opleveren. Veel werk en lange dagen in combinatie met onverwachte vertraging geeft men als snel stress. Maar deze stress kan voorkomen worden. In deze blog geeft ik een aantal tips waardoor je jouw verbouwing met minder stress kan doorkomen.

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk en dat geldt ook voor een verbouwing. Bij een verbouwing is het vooral belangrijk om concrete plannen te maken. Wat wil je precies verbouwen? En als je dit verbouwd hebt, ben je dan tevreden of wil je dan eigenlijk nog meer veranderen? Het is meestal makkelijker om alles in een keer te doen. Bovendien moet je realistisch gaan kijken hoeveel tijd je ervoor uit wilt trekken. Wil je alles zelf gaan doen of wil je ook specialisten inhuren?

Specialisten

Als je specialisten wilt inhuren, is het verstandig om hier een offerte van tevoren voor aan te vragen. Bovendien is het handig om te vragen wanneer deze specialist aan het werk zou kunnen gaan en hoelang hij hierover gaat doen. Vergeet ook bij zo’n gesprek niet te vragen om er nog onverwachte kosten kunnen zijn, bijvoorbeeld als blijkt dat leidingen niet ver genoeg liggen om de gewenste plannen uit te voeren of als blijkt dat de onderlaag van de badkamer nog niet waterdicht is na één keer. Probeer als je diverse specialisten wilt inhuren, genoeg tijd te houden tussen deze afspraken. Je wilt namelijk niet door vertraging van het ene onderdeel dat de tweede specialist nog niet aan de gang kan, maar je hem wel moet betalen doordat hij is komen opdagen. Verder scheelt het jezelf ook stress als jij de planning erg ruim op hebt gezet, dan is er ook tussendoor tijd om even iets anders te doen.

Afval

Bij een verbouwing ontstaat ook erg veel afval. Niet alleen bij het kapotmaken van oude materialen ontstaat afval. Maar ook alle verpakkingen van nieuwe materialen en materiaal dat overblijft geeft veel rotzooi in het huis. Zodoende kan je beter een container huren die je voor of naast je huis kan zetten. Deze containers passen immers gewoon in een parkeerplaats. Zo kun je elke dag het materiaal dat je niet meer gebruikt in deze container gooien. Dit scheelt veel rommel in het huis en scheelt zodoende ook veel stress. Vergeet bovendien niet een gedetailleerd budget op te stellen zodat je niet achteraf enorm verrast bent met de hoeveelheid geld die je hebt uitgegeven.