Hoe hou ik dieren buiten de deur?

Bijenbekjes

Hoewel het heel leuk is om een tuin te hebben, kan het lijden tot problemen met dieren in huis. Op je hond of kat na horen andere dieren gewoon buiten thuis. Als de verkeerde dieren je huis in komen, kan dat grote gevolgen hebben voor je gezondheid of je bezittingen. In deze blog zullen we kijken naar wat jij kan doen om dieren buiten de deur te houden.

Schoonmaken

Goed schoonmaken is essentieel om allerlei dieren uit je huis te houden. Indien er kruimels op de grond liggen zal dit verschillende dieren aantrekken. Denk hierbij aan muizen maar ook mieren. Ook zoete dingen in je huis trekken mieren aan. Laat je dus een keer een glas limonade vallen, zorg ervoor dat je alle zoetigheid uit je tapijt boent, anders zullen er mieren op af komen. Als dieren niks te eten hebben in je huis omdat er geen kruimels zijn, zullen ze er ook niet komen.

Koop een bijenbekje

Bijenbekjes zijn nog verrassend onbekend in Nederland. Het is echter een hele eenvoudige oplossing om bijen en wespen uit je huis te houden. Bijenbekjes kunnen in stootvoegen geplaatst worden, zodat bijen en wespen de spouw niet meer in kunnen. Het water en lucht kan nog wel uit de stootvoegen naar buiten lopen. De ideale oplossing dus om bijen en wespen buiten de deur te houden. Bijenbekjes zijn ook helemaal niet en kosten nog geen één euro per stuk. Voor mensen met een bijen- of wespenallergie zouden bijenstekjes naar mijn idee zelfs verplicht geplaatst moeten worden! Kijk voor meer informatie over bijenbekjes op bijenbekje.com.

Koop een hor

Hoewel muggen heel klein zijn, zijn het hele vervelende beesten. Iedereen heeft wel nachten gehad dat je de hele tijd het irritante gezoem hoort van een mug, maar hem niet meer kan vinden zodra je het licht aan doet. Deze situaties zijn heel eenvoudig te voorkomen door een hor voor je ramen te plaatsen. Dan kan je in de warme zomermaanden lekker je raam open houden in de nacht, zonder al die vervelende muggen binnen te laten.

Doe de achterdeur dicht

Deze tip lijkt heel vanzelfsprekend, toch houden veel mensen de achterdeur in de zomer open. Als de achterdeur open staat kunnen allerlei verschillende dieren je huis binnen komen. Dit is al helemaal het geval als je een kat hebt. Als je kat een prooi vangt in de tuin, bijvoorbeeld een muis, dan is de kat geneigd deze prooi mee te nemen naar binnen. Door de achterdeur dicht te doen kan de kat dat niet zomaar doen.