Voordelen van bepaalde voedingssupplementen

Vitakruid

Er zijn enorm veel voedingssupplementen in de omloop. Het kan daardoor moeilijk worden om te weten aan welke supplementen je iets hebt en welke je voor jan lul slikt. In deze blog bespreek in een aantal voedingssupplementen die nuttig kunnen zijn.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben en daarbij hoort ook een goede inname van bepaalde stoffen. Voedingsstoffen zijn niet bedoelt om ongezond te kunnen leven en dan in de plaats daarvan pillen te slikken. Het zijn supplementen, de naam zegt het eigenlijk al, ze vullen aan waar jij zelf niet genoeg van binnen krijgt. Vitakruid is een merk dat diverse supplementen aanbiedt.

Baby’s

Er zijn een aantal doelgroepen waarbij het nemen van voedingsstoffen wel aangeraden wordt. Zo is het voor baby’s belangrijk om genoeg calcium binnen te krijgen. Calcium is namelijk nodig voor de botten en aangezien een baby in een rap tempo groeit, heeft een baby veel calcium nodig. De eerste maanden van een baby’s leven kan het ook slim zijn om de baby vitamine K te laten nemen, dit voorkomt namelijk hersenbloedingen.

Zwangere vrouwen

Ook zwangere vrouwen kunnen voedingssupplementen nemen. Voor deze groep kan het voordelig zijn om in de vroege weken van de zwangerschap foliumzuur te slikken. Hiermee kan namelijk een open ruggetje bij een pasgeboren kindje voorkomen worden. Bovendien kan het tijdens de zwangerschap en tijdens het melkgeven ook aangeraden worden om vitamine D te slikken. Hierdoor wordt de calcium namelijk beter opgenomen door de baby. Bovendien is het in de winter sowieso verstandig om vitamine D te slikken, aangezien je deze in de winter vaak niet genoeg aanmaakt door de afwezigheid van veel zon.

Andere doelgroepen

Verder is het voor mensen met een apart dieet ook belangrijk om te kijken of ze alle voedingsstoffen wel binnen krijgen. Zo kunnen vegetariërs te weinig ijzer binnen krijgen door het niet eten van vlees. Ook kunnen ze te weinig omega vetzuren binnenkrijgen doordat ze geen vis eten. Veganisten kunnen behalve voorgenoemde stoffen ook een tekort aan calcium krijgen doordat zij geen zuivel innemen. Ook kunnen mensen die veel stress ervaren baat hebben bij het innemen van vitamine C. En kunnen mensen die moeilijk in slaap komen voor het slapen gaan een valeriaan of melatonine pil innemen. Topsporters hebben daarentegen weer baat bij het innemen van magnesium doordat zij veel meer eisen van hun spieren.

Supplementen moeten dus als aanvulling genomen worden. Zodoende is het per persoon afhankelijk welk supplement voor hem of haar nuttig kan zijn.