Wat maakt de Efteling zo leuk in de winter?

Ben je op zoek naar leuke pretparken om in de winter te bezoeken? Niet iedereen denkt aan een pretpark wanneer het zo koud is, maar daar hebben ze bij de Efteling iets op bedacht. Ze zijn namelijk enkele weken in de winter geopend en organiseren dan allerlei leuke dingen en hebben een speciale aankleding. Gedurende deze weken staan ze bekend als De Winter Efteling, en het is een ontzettend leuke ervaring om er naartoe te gaan.

Wat maakt de winter Efteling zo leuk?

Vind jij het eigenlijk te koud om een dagje weg te plannen? Dan zou je zeker een dagje winter Efteling moeten overwegen. Bij de Efteling hebben ze gedurende deze weken namelijk allemaal leuks bedacht om jou warm te houden. Zo hebben ze bij vrijwel alle attracties de wachtrijen verwarmd en kun je overal erwtensoep en ware chocomel (met slagroom!) krijgen. Dit zijn natuurlijk ingrediënten die überhaupt niet kunnen ontbreken tijdens een dagje weg in de winter. Door het hele park vind je kraampjes die dit verkopen, en aan gezellige statafels met verwarmende elementen kun je het opeten en -drinken.

Een dagje pretpark voor wie van schaatsen houdt

Naast de erwtensoep en warme chocomel is er nóg een reden waarom je de winter Efteling zou moeten bezoeken. Ze hebben namelijk als een van de weinige pretparken bedacht om een heuse schaatsbaan neer te zetten. Daar kun je uren rondjes draaien op je schaatsen, die je uiteraard ter plekke kunt huren. Als jij dol bent op schaatsen maar het is helaas niet koud genoeg om dat op natuurijs te doen, dan is een dagje winter Efteling een super leuk alternatief. Je moet de schaatsbaan uiteraard wel delen met anderen, maar als je op een doordeweekse dag gaat valt het aantal bezoekers meestal reuze mee. Enkel in het weekend is het soms dringen, dus dan is het de kunst om er ’s ochtends vroeg al bij te zijn als je graag een uurtje wilt schaatsen.

Het perfecte dagje uit in de winter

Van alle pretparken is de winter Efteling toch wel de leukste optie voor wie een dagje weg wil. Of je nu met de hele familie gaat of gezellig met een partner of goede vriend/vriendin, de winter Efteling is ontzettend vermakelijk. Doordat dit pretpark heel veel attracties heeft die binnen zijn hoef je niet eens zoveel van de kou te merken. Ideaal voor als je eigenlijk geen liefhebber bent van winters weer. En als je het toch koud hebt dan schuif je gewoon ergens aan voor een verse kop erwtensoep met rookworst en spek. Dat maakt zo’n dag natuurlijk helemaal compleet!