Ook in de logistieke sector denken aan het milieu

lekbakken

Je hebt het vast wel op het nieuws gehoord. Nederland moet nog een hoop dingen veranderen en maatregelen nemen als het wil voldoen aan de milieudoelen voor 2020. Gelukkig zijn er genoeg verschillende branches en sectoren die zich netjes aan de regels houden en zelfs een stapje extra zetten. Zo denkt men in de logistieke sector ook weldegelijk aan het milieu. Je verwacht het misschien niet. Transport is immers over het algemeen niet de meest groene bedrijfstak. Toch wordt er ook in de logistieke sector op hun eigen manier gedacht en gewerkt aan een beter milieu. Daarom besteed ik er hier op mijn blog ook even tijd aan!

Groene stroom voor groen transport

Een manier waarop steeds meer bedrijven hun best doen om ook bij te dragen aan een beter milieu is door bijvoorbeeld groene stroom op te wekken. Tegenwoordig zie je op steeds meer industrieterreinen allemaal zonnepanelen liggen op de daken van de grote hallen. Door zelf groene stroom op te wekken, ben je als bedrijf gelijk al wat groener bezig. Zoals je ziet is een LevenInGroen helemaal niet zo moeilijk! Een andere manier waarop een groeiend aantal bedrijven hun best doen om ook hun steentje bij te dragen is door groen te gaan rijden.

Meer en meer bedrijven maken de stap om bedrijfsauto’s aan te schaffen die volledig groen zijn. Regelmatig wordt onder andere transport aangewezen als boosdoener van de grote uitstoot van CO2. Dat is precies de reden waarom een groeiend aantal bedrijven de sprong wagen en overgaan op groen. Door redelijk recente ontwikkelingen is het namelijk helemaal niet meer zo’n gek idee om voor groene stroom en groen transport te gaan. Natuurlijk zijn dit niet de enige manieren waarop bedrijven rekening houden met het milieu.

Veilig gevaarlijke stoffen opslaan

Zo zijn er nog wat andere manieren te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van vloeistoffen die gevaarlijk zijn voor mens en milieu. Om mogelijk ongelukken en ravages uit te sluiten zijn er een aantal strenge regels opgesteld. Dat geldt dus ook voor de opslag van gevaarlijke vloeistoffen. Daarvoor heb je namelijk lekbakken nodig. Lekbakken zijn speciale containers waar je een vloeistof in de verpakking op kan zetten.

Wanneer de verpakking ergens stuk is of lekt, dan vangen de lekbakken de gevaarlijke vloeistof op. Hierdoor is het risico aanzienlijk kleiner. Door dus onder andere gevaarlijke vloeistoffen veilig op te slaan op lekbakken, kun je als bedrijf in de logistieke sector al denken aan het milieu. Bovendien ben je verplicht om deze lekbakken te gebruiken, dus je voorkomt tevens een hoge boete! Dat is nog eens mooi meegenomen.