43 jaar aan vakmanschap aan je voeten met Santoni

Santoni schoenen blog

Handgesneden leer, eigentijdse ontwerpen en een luxe uiterlijk dat je gewoonweg alleen krijgt door 43 jaar aan vakmanschap en toewijding. Klinkt dit als iets wat je aan je voeten zou willen hebben? Dan ben je bij Santoni aan het juiste adres.

Het ontstaan van Santoni

Het Italiaanse merk werd in 1975 opgericht als familiebedrijf door Andrea en Rosa Santoni. Ze wilden de perfecte schoen ontwerpen voor mensen met goede smaak in kunst en mode. Hierom ontworpen en maakten ze in het begin enkel in eigen werkplaats. Ze maakten er een punt van om het leer met de hand te snijden voor elke individuele schoen. Zo zorgden ze ervoor dat elke schoen aan dezelfde kwaliteit voldeed (en nog steeds voldoet).

Inmiddels is het bedrijf en daarmee de vraag iets te groot geworden om nog door een kleine Italiaanse werkplaats te worden verzadigd. Dit is mede te danken aan zoon Guiseppe, die vanaf 1990 het bedrijf ook op andere markten bracht. Zo begon Santoni voor het eerst aan casual schoenen. Hiervoor hadden ze alleen formele herenschoenen ontworpen, dus je kan je indenken dat dit misschien een grote stap was voor de traditionele idealen. Maar ook hun informele schoenen zijn van dezelfde kwaliteit, al hebben ze misschien minder traditionele ontwerpen.

En dan nu

Tegenwoordig maakt Santoni meerdere collecties: heren, dames, kinderen en zelfs een serie leren accessoires die je zou kunnen combineren met je nieuwe stappers. Bij de heren vind je dus twee soorten schoenen: formeel en casual. Op de vrouwenafdeling zijn er ook twee soorten te benoemen; ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’. Santoni geeft vrouwen een keuze; willen ze liever Oxfords of loafers die op de mannenschoenen lijken, of iets met een hakje, of een laars?

Waar je ook voor gaat, Santoni heeft het hoogstwaarschijnlijk wel in haar collectie. De schoenen zijn ietwat prijzig, maar de kwaliteit is niet te ontkennen. Dus, ga je naar een chic diner, wil je er verzorgd uitzien maar toch casual, of heb je in je schoenen het liefst een hak? Neem een kijkje bij Santoni, het zal je niet teleurstellen.

 

(Leuk feitje over het hoofdkwartier in Corridonia: door haar broeikas-achtige ontwerp is het gebouw ontzettend energiebesparend en de bouwmaterialen zijn voor 90% recyclebaar! Go Santoni!)