Duurzaam design met Normann copenhagen

normann copenhagen plaatje

Als je op zoek bent naar originele en echt gewaagd kantoormeubilair dan zullen de meubelen van Normann Copenhagen echt bij je in de smaak vallen. Normann Copenhagen is een Deens designbedrijf en zij zetten alles op het maken van origine, gewaagde en opvallende producten. Duurzaamheid staat hoog bij ze in het vaandel en daarom vinden ze het van belang dat deze meubelen een leven lang mee kunnen gaan. Ook hiermee houden ze rekening met hun design wat tijdloos te noemen in. De meubelen die zij maken zijn geschikt voor horeca, ontvangstruimten en andere openbare plekken in een kantoor. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over het duurzame merk Normann Copenhagen.

De geschiedenis van Normann Copenhagen

De geschiedenis van Normann Copenhagen gaat nog niet zo heel lang terug. Het merk is namelijk nog redelijk recent opgericht in 1999. Het is door de denen Jan Andersen en Poul Madsen opgericht. Vanaf die tijd is het merk in no time gegroeid tot een behoorlijk bedrijf met een sterk gevestigde naam. Met de duidelijke visie die zij hebben op waar kantoormeubilair aan moet voldoen hebben zij snel een stevige plak in de markt veroverd. Ook in de breedte is hun aanbod snel gegroeid. Inmiddels zijn er meubels, maar ook verlichting, textiel en accessoires. Dit heeft erin geresulteerd dat hun producten inmiddels in meer dan 80 landen worden verkocht. Het aantal designprijzen wat ze hebben gewonnen is ongeveer net zo groot. Inmiddels zijn dat er namelijk ook meer dan 80. Hiermee heeft Normann Copenhagen in de afgelopen kleine 20 jaar een enorm sterk merk neergezet waar iedere binnenhuisarchitect heel graag mee werkt.

Duurzaamheid en Normann Copenhagen

Zoals ik eerder al aangaf is de visie van Normann Copenhagen dat zij geloven in producten die een leven lang meegaan. Dit is goed voor zowel de gebruiker maar zeker ook voor het milieu. De gebruiker koopt veel minder en er hoeft minder geproduceerd te worden. Hiermee wordt de belasting op het milieu aanzienlijk beperkt. Na het ontwerp van een nieuw product wordt er veel aandacht besteed aan hoe dit nieuwe product zo duurzaam mogelijk vervaardigd kan worden. Ook wordt er uiteraard gekeken welke duurzame en milieuvriendelijke materialen ingezet kunnen worden om zodoende het milieu zo min mogelijk te belasten. Hiermee heeft Normann Copenhagen de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid enorm goed geïntegreerd binnen de bedrijfsvoering. Kortom een uniek en onderscheidend merk wat vooruitstrevend is in het leven in groen.