Groen en ecologisch een bouwafval container huren

Bouwafval container huren

Op het eerste gezicht lijken groen, milieubewust en ecologisch niet samen te gaan met een bouwafval container huren. Per slot van rekening is afval niet perse goed voor het milieu. Toch kun je zo duurzaam en milieubewust mogelijk een bouwafval container huren. Op deze manier kun je rustig iets slopen of verbouwen, en al het afval wat daar bij komt kijken op een verantwoordelijke manier weg doen! Hoe je dit doet lees je vandaag in deze blog.

Wat valt er onder bouw- en sloopafval?

Al het vuil wat bij verbouwen en slopen vrijkomt valt onder bouw- en sloopafval. De officiële term is echter al het afval wat niet meer hergebruikt kan worden. Denk aan stenen, kapot isolatiemateriaal, bedrading, etc. Chemisch afval valt hier alleen niet onder, dat moet echt apart gescheiden worden. In bijvoorbeeld apparatuur zitten namelijk altijd onderdelen die nog wel hergebruikt kunnen worden, ook al werkt het apparaat niet meer.

Hoe gooi je sloopafval weg?

Het eerste waar je mee start bij een verbouwing is nadenken wat je met al het afval gaat doen. Het handigst is om verschillende containers te huren waarin het afval afgevoerd kan worden. Je hebt veel verschillende types containers die je voor zulke situaties kunt huren. Zo zijn er grote, stevige zakken voor bouw- en sloopafval, maar ook echte metalen container waar ontzettend veel in past.

Waarom is een bouwafval container huren beter voor het milieu?

Het klinkt tegenstrijdig. De definitie van bouw- en sloopafval is dat het niet meer hergebruikt kan worden. Toch kan een bouwafval container huren beter zijn voor het milieu. Bij GP Groot wordt namelijk al het bouw- en sloopafval wat in zulke containers wordt verzameld toch gescheiden. Ze hebben een eigen afvalsorteerinstallatie. Het grootste deel van het afval wordt verwerkt tot grondstoffen. Denk aan betongranulaat wat hergebruikt kan worden in wegen. Ook komen ze zo stoffen tegen die misschien toch hergebruikt had kunnen worden. Een ding is zeker, je weet dat je afval helemaal wordt hergebruikt, in welke vorm dan ook!

Een groene bouwafval container huren, waar doe ik dat?

Ik heb de naam GP Groot hierboven al genoemd. Dit is een bedrijf die zich al decennia lang specialiseert in het ophalen van afval in containers. Bij hun kun je online de goede container voor jouw klus huren. Ze brengen de container, en komen hem ook weer ophalen. Daarnaast hebben ze dus hun eigen afvalsorteerinstallatie, die het merk echt een voorsprong geeft op sommige anderen! Neem dus gewoon een kijkje online, en zoek de perfecte container uit voor jouw bouwklus!