Wat schaduw op zijn tijd is helemaal niet zo erg.

parasol

Dat de zon schadelijk is voor je huid. Dat weten we natuurlijk allemaal. Maar soms in de zon liggen is wel erg fijn. Maar we moeten onze huid wel goed beschermen tegen de zon. En daar zijn natuurlijk een paar tips voor om jezelf te beschermen tegen de zon. En echt, bescherm je huid goed. Want je hebt maar een huid, daar moet je goed voor zorgen. Je kan schade namelijk niet meer terugkeren of repareren. Dus zorg goed voor je huid, maar hoe bescherm je je huid goed tegen de zon?

Tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Dit is namelijk een belangrijke tijd, want tussen twaalf en vier moet je eigenlijk de schaduw in. Op dit moment, dus het midden van de dag, staat de zon hoog aan de lucht en is hij op zijn sterkst. Dus je begrijpt wel dat je op deze momenten sneller verbrand en eerder schade op kan lopen. Het is daarom belangrijk dat je in de middag goed insmeert met zonnebrand, al moet dat sowieso goed gebeuren. Maar zoek, als je het goed wilt doen, de schaduw op. Nou hoef je niet heel de vier uur lang in de schaduw te zitten maar probeer wel zoveel mogelijk schaduw op te zoeken. Ga op een terras, of in de tuin, onder een parasol zitten. Of loop onder de bomen in de schaduw.

Smeren, smeren, smeren.

Wanneer je je huid bloot stelt aan de zon, dan is het belangrijk dat je je goed insmeert met zonnebrand. Of je nu een donkere, lichte of getinte huid hebt. Het is altijd belangrijk om te smeren. Het liefst gewoon altijd met 50, en wanneer je merkt dat je 30 ook kan hebben is dat ook goed. Maar bij twijfel gewoon met factor 50 smeren. Het beste is wanneer je je huid elk uur insmeert. Zo blijft er een bescherm laag op jouw huid liggen en blijft jouw huid dus goed beschermt tegen de zon. En dat je niet bruin wordt als je je insmeert is een fabel. Want je wordt juist bruin wanneer je je insmeert. Probeer je zo vaak mogelijk in te smeren, want verbranden is buiten schadelijk, ook super vervelend. En probeer je huid in de avond of ochtend te hydrateren met after Sun creme of body lotion. Dan voedt je gelijk de huid en blijft hij gezonder.

Geef een reactie