Waarom zou je kiezen voor een oma fiets?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Of misschien heb je er nog geen. Hij is stuk, of je moet gewoon een grotere fiets. Er zijn zat redenen om een nieuwe fiets aan te schaffen. Als je hem veel gebruikt is het immers wel handig dat je hem snel vervangt bij te grote schade om te repareren. Dus maar weer op zoek naar een oma fiets dan, want die zijn nu immers helemaal in. Weet jij al precies wat voor kleur je wilt? En wil je een mandje of niet? Neem even een kijkje en kies wat jij graag wilt.

Fietsend de zomer door

Want ja, als het zomer is, is het immers wel fijn om buiten te zijn. En misschien wil je ook nog wel genoeg bewegen, ook al is het soms een beetje erg warm. Maar de kleine afstanden kan je dan beter op een lekker luchtige fiets afleggen dan in een super hete auto. Het is natuurlijk ook niet lekker als je de auto uit smelt omdat hij zo warm is. Een oma fiets is dan perfect, want je kan dan gewoon lekker met de wind door je haren naar je bestemming toe fietsen, dat is dan toch veel lekkerder dan zo’n hete auto!

Of gewoon lekker een rondje fietsen

Ook al is het warm, het is dan soms toch lekker om even naar buiten te gaan. Niet iedereen geniet even veel van de zon, maar als je een stukje gaat fietsen heb je in ieder geval nog lekker een beetje wind. Of het nu waait of niet je koelt dan toch een beetje af. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om een stukje te fietsen als het lekker weer is. Beweging is immers gezond, en als je wat vrienden uitnodigt is het ook nog eens gezellig.

Dus op zoek naar een oma fiets!

Als dat nog niet genoeg redenen zijn om een oma fiets aan te schaffen is het ook gewoon nog handig. Kleine afstanden zijn toch zonde om met de auto af te leggen, als je een fiets hebt is dat toch veel makkelijker. En het is ook nog eens beter voor onze aarde als je kleine afstanden gewoon met de fiets aflegt in plaats van overal maar de auto voor te pakken. Dus met al deze voordelen heb je nu misschien wel genoeg redenen om een fiets aan te schaffen, of om je oude fiets te vervangen (als dat nodig is)!