Ga je voor een nieuw huis kijken? Regel je financiën voordat je gaat zoeken.

De keuze is gemaakt, ik wil een huis gaan kopen in een regio waardoor ik dichter bij de natuur zit en er dus sneller en makkelijker heen kan. Het huis waar ik nu woon is heerlijk en super mooi, maar de locatie leent zich niet voor iemand die graag in de natuur is. Het liefste ga ik na een dag werken eerst even lekker een rondje lopen door het bos of duinen. Even de werkdag laten bezinken om daarna te gaan koken en misschien nog even sporten. Waar ik nu woon is die mogelijkheid snel het bos of duinen in te duiken er niet helaas. We hebben wel een leuk parkje maar dat is het toch net niet. Dus we gaan op zoek naar een nieuwe koopwoning in of in de buurt van bos of duinen.

De zoektocht naar de juiste woning.

En dan wordt het leuk want dan begint je zoektocht naar die ene woning waar je zo graag zou willen wonen. In mijn geval zoek ik dus een woning in een bepaalde regio waar ze niet hele grote wijken de grond uit stampen. Dat heeft als voordeel dat het er relatief rustig is. Het nadeel is dat er dus niet veel huizen zijn en dus waarschijnlijk het aanbod ook een stuk lager ligt. Maarja, ik wil daar wonen dus dan maar goed zoeken. Voor deze zoektocht zijn er gelukkig veel online platformen die deze zoektocht vanaf de bank thuis mogelijk maakt. Ik schakel daarnaast ook een aankoopmakelaar in want die hebben vaak de eerste en beste informatie als er nieuwe huizen op de markt komen die aan jouw eisen voldoen. 

Wat worden dan mijn maandelijkse lasten?

Er is mij altijd geadviseerd eerst het financiële plaatje klaar te hebben voordat je gaat zoeken naar een nieuwe koopwoning. Het is natuurlijk niet leuk als je een leuk huis gevonden hebt en het blijkt dat je deze helemaal niet kunt betalen. Om die vervelende verrassing voor te zijn kun je het beste vooraf laten berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Misschien zit er nog een beetje overwaarde in je huidige koopwoning als je die hebt wat je dan weer mee kunt nemen naar je volgende hypotheek. Ook wil ik vooraf graag weten hoeveel hypotheekrente ik ga betalen op het moment van afsluiten zodat ik mijn maandelijkse kosten goed in beeld heb. Want ook daar heb je veel verschillende partijen voor die dit aanbieden. Een juiste partij vinden kun je tegenwoordig ook online om die hypotheekrente te laten berekenen. Zo kom je helemaal voorbereid aan op je afspraak bij de aankoopmakelaar. Kijk eens op hypotheekrente.nl om deze berekeningen te laten doen om vervolgens zonder twijfels op zoek te kunnen gaan naar jouw nieuwe woning.