Reistas op wielen ideaal voor vakantiegangers!

reistas op wielen

Een reistas op wielen is iets dat ik persoonlijk aan iedereen zou willen aanraden. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen met elk weer andere eigenschappen. Hierdoor is er altijd voor iedereen een geschikt model te vinden. Zo kun je tegenwoordig zelfs wel eens een reistas op wielen laten bedrukken met een eigen foto, makkelijk om daarna terug te vinden! Ook bestaan er verschillende maten, vormen en materiaalsoorten.

Voordelen van een reistas op wielen

Aan een reistas op wielen zitten ontzettend veel voordelen. Ten eerste natuurlijk de wieltjes die onder de koffer of tas bevestigd zijn. Dit scheelt ontzettend veel sjouwwerk, vooral wanneer je lange afstanden moet lopen. Let er wel op dat je een reistas op wielen koopt die stevig is gebouwd zodat de wieltjes niet na de eerste keer al versleten zijn. Het is namelijk bekend dat vrouwen ontzettend veel spullen meenemen en de wieltjes moeten dit gewicht wel kunnen dragen! Op de bovenkant zit altijd een verstelbaar handvat waardoor de koffer voor mensen met een verschillende lengte geschikt is. Deze is makkelijk te verstellen door simpelweg een knopje in te duwen en het handvat te verschuiven. Verder is het soms niet mogelijk je koffer overal te rollen, daarom zitten er vaak stevige handvatten aan de bovenkant en zijkant. Handig wanneer je de koffer bijvoorbeeld een stukje moet tillen doordat je over ongelijke ondergrond loopt. Ook bestaan er hele kleine modellen koffertjes, leuk voor kinderen bijvoorbeeld! Die kunnen dan hun eigen koffertje meenemen!

Verschillende merken

Let er op dat voordat je de keuze maakt voor een bepaald model reistas op wielen je eerst goed kijkt wat jij nodig hebt. Maak een lijstje voor jezelf met wat jij belangrijk vindt en ga hier vervolgens naar op zoek. Zo heeft niet iedereen altijd maar het grootste model nodig, soms voldoet een wat kleiner model ook al prima. Zeker wanneer je bijvoorbeeld maar een weekendje weg gaat is alleen handbagage vaak al genoeg! Daarnaast kun je kiezen uit een reistas op wielen met veel vakken, of juist een koffer met minder maar wel grotere vakken. Het is maar net wat jij prefereert! Vanzelfsprekend komen deze verschillende merken ook met verschillende prijzen. Maak voor jezelf de afweging of je wel echt zo’n dure reistas op wielen nodig hebt want als je maar af en toe reist zijn er ook kleinere goedkopere modellen beschikbaar. Al met al is het aanbod voor een bepaalde reistas op wielen ontzettend groot dus ik weet zeker dat je met deze tips tot een goede keuze komt!