Dinosaurus museum in Nederland

dinosauruswebshop

Voor jong en oud is een dinosaurus museum met fossielen imponerend. Het blijft overweldigend om deze dinosaurus fossielen te zien en te beseffen dat deze machtige dieren ooit op onze aarde hebben rondgelopen. Wij van leveningroen.nl vinden het bezoeken van een dinosaurus museum niet alleen heel leuk, maar ook heel erg leerzaam.

Naturalis

In Nederland zijn er meerdere museums waar dinosaurus fossielen worden tentoongesteld. De bekendste is waarschijnlijk Naturalis in Leiden. Naturalis heeft in 2013 een zeer compleet skelet opgegraven van de gevreesde Tyrannosaurus Rex. Het skelet is gevonden door een team van Naturalis Biodiversity Center en is gevonden in Montana in de verenigde staten. Naturalis is het enige museum, buiten Noord-Amerika, dat een fossiel skelet bezit van de Tyrannosaurus Rex. Dit en de grote collectie andere Dinosaurus fossielen maakt Naturalis een ervaring voor alle leeftijden! Naast de T-rex zijn zijn er meer dinosaurussen: zoals de Triceratops, de langnek: Camarasaurus en de bekende Stegosaurus.

Teylers museum

Het Teylers museum, in Haarlem, is een museum over de natuurhistorie en wetenschap. Dinosaurus fossielen kunnen natuurlijk in dit museum niet ontbreken. In het dino museum vind je onder andere de kaken van de Mosasaurus. Dit is een van de weinige in Nederland ontdekte dinosaurus (vis). Ook is er een skelet te zien van de vishagedis Ichthyosaurus. Er zijn verder ook veel andere prehistorisch dieren te zien in het Teylers museum. Er is zelfs kortgeleden een nieuwe dinovogel ontdekt in de oude fossielen collectie van het Teylers museum.

Oertijdmuseum

Het oertijdmuseum in Boxtel heeft een zeer uitgebreide collectie van dinosaurussen. Het oertijdmuseum is dan ook een bekend dinosaurus museum in Nederland. Naast dinosaurus skeletten zijn er in het dino museum ook bewegende dinosauriërs te zien. Ook zijn er buiten levensgrote dinosaurus beelden zoals de 23 meter grote Brachiosaurus. Er zijn ook fossielen van andere prehistorisch dieren, zoals de gevaarlijke sabeltandtijger.

Het verzamelen van je eigen dinosaurus museum

Je zal het misschien niet denken, maar er is een vrije markt in het kopen en verkopen van dinosaurus fossielen. Sommige mensen verzamelen postzegels, ander auto’s en weer andere verzamelen hun eigen dinosaurus museum. Denk je nu, dat wil ik ook?! Kijk dan eens op Dinosauruswebshop.nl, de website voor authentieke dinosaurus fossielen. Zit jouw favoriete dinosaurus er niet tussen? Neem dan contact op en wie weet…

Je kunt op Dinosauruswebshop.nl ook meer lezen over dinosaurus fossielen en het verzamelen hiervan:

 

Geef een reactie