Bladluis bestrijden op een natuurlijke manier? Bestel lieveheersbeestjes!

bladluis bestrijden

Bladluis bestrijden is best een opgave. Bladluis kan een lastige plaag zijn op uw planten, bomen of struiken. De bladeren trekken krom doordat de bladluizen bladsappen uit het blad zuigen. Het teveel aan suikers wat de bladluizen binnen krijgen scheiden ze weer uit, waardoor de kleverige massa ontstaat die veel overlast op auto’s, tuinmeubilair of de planten onder de gewassen kunnen veroorzaken. Naast de overlast kunnen er ook schimmels vast kleven op de honingdauw, waardoor de bladeren zwart worden. Deze schimmels zijn niet alleen lelijk om te zien, maar kunnen het gewas ook ziek maken. Dat willen we liever niet. Hierom is bladluis bestrijden ook noodzakelijk voor een mooie tuin. Gelukkig heeft de natuur een oplossing bedacht om gemakkelijk bladluis te bestrijden!

Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes

Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes is makkelijker dan je denkt. Spuitbussen zijn niet nodig, want de natuur heeft namelijk zelf een oplossing bedacht. Lieveheersbeestjes zijn de natuurlijke vijanden van bladluizen en eten ze maar al te graag op!
Omdat lieveheersbeestjes nadat ze uit hun eitjes zijn gekropen nog niet kunnen vliegen, blijven ze de eerste twee tot vijf weken op de plek waar ze zijn uitgezet en eten ze daar de bladluizen weg. De ideale oplossing tegen overlast van bladluizen dus, bladluis bestrijden was nog nooit zo makkelijk. Wanneer de larven na drie vervellingen, de laatste pop fase in gaan, komen ze daar na 3 dagen uit als een volwassen lieveheersbeestje en kunnen ze wel vliegen. Wanneer er echter nog voldoende te eten is, zullen zij op het gewas blijven en helpen om te bladluis bestrijden. Sterker nog, wanneer er nog veel bladluizen aanwezig zijn zullen ze zelfs eitjes leggen en op die manier zorgen voor een biologisch evenwicht. Meestal zien we echter dat de bladluis overlast na 2 weken aanzienlijk minder is of zelfs verdwenen. Wanneer dat zo is zullen de volwassen beestjes elders op zoek gaan naar eten.

Bladluis bestrijden met larven, eenvoudig en goed voor het milieu!

De larven van het lieveheersbeestje worden geleverd in een brievenbus enveloppe. U hoeft dus niet thuis te zijn om de larven te ontvangen. Na ontvangst opent u het zakje en strooit de inhoud ervan over de bovenzijde van het gewas uit. Wanneer de bladluizen in een boom zitten dan kunt u het zakje met behulp van een punaise aan de stam van de boom bevestigen, net onder de eerste vertakking. De natuur doet nu de rest en na een week bent u waarschijnlijk al vergeten dat er überhaupt bladluis in het gewas aanwezig was. Bladluis bestrijden op deze manier is veel beter voor het milieu en voor uw tuin. Bladluis bestrijden kan op veel verschillende manieren, ook manieren die schadelijk kunnen zijn. Bladluis bestrijden op deze natuurvriendelijke manier is dus de allerbeste keuze!