Rozenblaadjes om je tuin te decoreren bij een feestje

rozenblaadjes

Waarschijnlijk hou je net zoals ik enorm veel van je tuin en ben je erg trots op al het harde werk wat je erin hebt gestoken. Een goede manier om én iets te vieren en te pronken met je prachtige tuin is een tuinfeest. Decoreer je tuinfeestje met rozenblaadjes van echte rozen voor een prachtig effect.

Prachtige decoratie voor een trouwdag

Rozenblaadjes zijn enorm populair om te gebruiken bij een bruiloft. Ze geven een romantisch, chique effect. Als kind was het mijn grootste droom om te trouwen in een grote tuin, met een loper vol rozenblaadjes en een prachtig altaar. Het staat extra feestelijk om je tuin te versieren met echte rozenblaadjes. Vraag een schattig bloemenmeisje- of jongetje om de blaadjes voor je uit te strooien. Ze kunnen de blaadjes meenemen in een bloemenmandje voor een super schattig effect.

Decoreren met rozenblaadjes bij een verjaardag

Ook verjaardagsfeestjes zijn superleuk om buiten te vieren, mits je natuurlijk in de winter jarig bent. Heb je geluk en ben je in het voorjaar of in de zomer jarig? Vier dan je feestje absoluut in de tuin! Zet een grote tafel neer met hapjes en drankjes en een vrolijk tafelkleed. Een paar stoelen, vlaggetjes, lampionnetjes en natuurlijk rozenblaadjes op het gras en je feestje kan beginnen!

Waarom echte blaadjes van rozen gebruiken?

Rozenblaadjes worden heel vaak gebruikt om feesten en partijen mee te decoreren. Echter worden hiervoor meestal neppe blaadjes gebruikt die van zijde zijn gemaakt. Ik raad je aan om de echte te gebruiken omdat dit een veel mooier effect heeft. Ook komt er een heerlijke bloemige geur van de blaadjes af. Dankzij deze geur en prachtige uiterlijk is jouw tuinfeestje helemaal compleet!

Verschillende kleuren rozenblaadjes

Net zoals rozen zijn de blaadjes in heel veel verschillende kleuren te vinden. Je kunt ervoor kiezen om één kleur te gebruiken voor je feestje, of te combineren en te spelen met een mix van kleuren. Voor een bruiloft is het gebruikelijk om witte blaadjes te strooien, of wit in combinatie met lichtroze. Voor bruiloften kan het ook prachtig zijn om rode blaadjes te strooien, omdat dit mooi afsteekt tegen de witte jurk van de bruid. Bij een verjaardag is het heel leuk om verschillende kleuren rozenblaadjes met elkaar te mixen. Je kunt bijvoorbeeld een combinatie maken van peach, wit en knalroze voor een feestelijke look. Dit staat mooi bij het groene van het gras. Ook zijn er rozenblaadjes te vinden in aparte kleuren, zoals blauw, regenboog en zelfs zwart. Bepaal wat het thema van je feestje is en stem hier de blaadjes op af. Het wordt vast een prachtig gedecoreerd feest!