Een strandstoel is de perfecte toevoeging aan je tuin

strandstoel

Nieuwe strandstoel

Toen ik op zoek was naar een nieuwe strandstoel, kwam ik bij toeval terecht op de site van kleurmeester.nl Bij deze online winkel hebben ze een uitgebreid assortiment aan dit soort stoelen en krukjes, in verschillende uitvoeringen. Bovendien beperkt hun aanbod zich niet tot stoelen; zij leveren ook canvas per meter.

Opnieuw bekleden

Wat een mooie oplossing! Het beukenhouten frame van mijn eigen strandstoel is eigenlijk nog in prima staat, dus met nieuwe bekleding ben ik al geholpen. Ik bedacht me, dat het zonde is om de oude strandstoel bij het grofvuil te zetten. Zo moeilijk kan het niet zijn om zelf een nieuwe loper op mijn strandstoel aan te brengen. Het canvas wat ze bij kleurmeester.nl verkopen heeft een breedte van 43 centimeter en omdat de zijkanten al zijn afgewerkt is de nieuwe bekleding gemakkelijk aan te brengen op mijn eigen strandstoel. Het leek me zelfs nog wel een leuk klusje ook.

Keuze genoeg

Bovendien zijn er veel verschillende kleuren en dessins waar je uit kunt kiezen. Op die manier kun je de strandstoel een hele eigen uitstraling geven. Ik heb eerst bij mijn strandstoel gekeken hoe ik de bekleding het beste aan het beukenhouten frame kan bevestigen. Daarna ben ik nog het langste bezig geweest met het uitzoeken van de juiste kleur. Voordat ik ging bestellen, schoot me ineens te binnen dat we ook nog een oude regisseursstoel op zolder hadden staan. Ik heb de versleten stof even opgemeten. Met de afmetingen die de lopers die kleurmeester aanbiedt kwam ik er niet helemaal uit, maar gelukkig leveren ze bij kleurmeester.nl ook lopers op maat gemaakt.

Vrolijk kleurtje

Ik heb nog even zitten twijfelen of ik de nieuwe loper zou bestellen van katoen of van speciale outdoor stof. Maar omdat ik de stoelen vooral in de tuin ga gebruiken en ze ’s avonds weer binnen haal, voldoet de waterafstotende katoen prima aan mijn wensen. Ik heb een vrolijk kleurtje uitgekozen, dus laat de zomer maar snel beginnen!

Strandstoel bekleden: zo gepiept!

Toen ik de lopers binnen had gekregen, ben ik direct aan de slag gegaan. Met de strandstoel was ik het snelste klaar. In de stof zijn al tunnels aangebracht, dus ik kon de nieuwe loper heel eenvoudig om de stoel schuiven. Omdat ik nu door had hoe ik het het beste aan kon pakken, was de regisseursstoel ook zo gepiept. De maten klopten precies. Omdat ik voor beide stoelen dezelfde nieuwe bekleding heb gekozen, is het een mooi setje geworden. En ze zitten heerlijk!