Fietsverhuur Texel: lekker de natuur in!

fietsverhuur texel

Voor veel Nederlanders is fietsen op Texel een favoriete vakantieactiviteit. Texel is het grootste Waddeneiland in Nederland. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden is Texel hét fietseiland bij uitstek! Ontdek op de fiets de ongerepte natuur en haar gezellige dorpen, waar een terras of restaurant nooit ver weg is. Gezellig met de hele familie of in alleen in alle rust, de talloze fietsroutes brengen je naar de mooiste plekken op Texel. Plekken die je met de auto nooit bereikt!

Fietsen huren op Texel

Wie geen zin heeft om zijn of haar eigen fiets mee te nemen naar Texel kan terecht bij fietsverhuur Texel. Een gewone fiets huren is het eerste waar de meeste vakantiegangers aan denken bij fietsverhuur op Texel, maar een elektrische fiets brengt meer voordelen met zich mee. Op een elektrische fiets heb je geen last meer van tegenwind. Bij fietsverhuur Texel huur je eenvoudig online een elektrische fiets met genoeg power om het hele eiland rond te fietsen. Natuurlijk krijg je een oplader mee, zodat je ’s avonds de accu kunt opladen om de volgende dag met een volle accu weer op pad te gaan!

Fietsen langs de Waddenzee

Texel heeft ontzettend veel mooie fietsroutes. Je ontvangt bij het in ontvangst nemen van de huurfiets een routeboekje met de vele fietsroutes op Texel. Gewoon als service van fietsverhuur Texel.  Eén van de mooiste fietsroutes is het fietspad aan de oostkant van het eiland langs de Waddenzee. Hier fiets je over de dijk, uitkijkend over de Waddenzee. De Waddenzee loopt vanaf Den Helder tot de Duitse Bocht langs de kust van Denemarken. In 2009 is de Waddenzee op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst.

Tijdens het fietsen maak je kennis met de vele soorten vogels die het Wad als leefgebied hebben. Bij eb foerageren de vogels op het Wad, bij hoogwater zoeken ze landinwaarts beschutting. In het voor- en najaar is het Wad een belangrijke passageplaats voor trekvogels. En wie geluk heeft ziet met eb zeehonden liggen op droogvallende zandbanken. Neem voor de zekerheid een verrekijker mee tijdens het fietsen!

Wat is het beste fietsseizoen op Texel?

Ben je overtuigd van een korte vakantie op Texel en ga je het eiland met al haar schoonheden op de fiets verkennen? Dan wil je natuurlijk weten wat het beste moment van het jaar is om er op de fiets uit te trekken.

Het lekkerste fietsweer tref je van mei tot oktober. Hou er rekening mee dat gedurende de vakanties in juli en augustus veel drukker is op het eiland en de fietspaden dan eerder of later in het seizoen. Met 140 kilometer aan fietspaden is de drukte goed verspreid, je hebt daardoor niet veel last van andere fietsers. Oktober en november bieden meer kans op wind en neerslag, maar levert ook indrukwekkende luchtpartijen op. Wie op zoek is naar bijzondere vogels zit in het najaar goed. In deze periode is fietsverhuur Texel geopend, in de wintermaanden is een fiets huren niet mogelijk.