Met een elektrische fiets leef je groen!

elektrische fiets

Een elektrische fiets is een ideaal vervoersmiddel voor als je een dagje de natuur in wil. Maar waarom zou je geen gewone traditionele fiets gebruiken wanneer je de duinen door gaat, of het bos? Die vraag gaan we in het artikel van vandaag voor je beantwoorden! En het ligt waarschijnlijk wat minder voor de hand dan je dacht. Wist jij bijvoorbeeld dat je op een e-bike gewoon nog zelf moet trappen? Ja, dat klopt! We zien ze maar al te vaak door de bochten scheuren, maar dat komt ook voor een groot deel door het trapwerk van de fietser zelf. Hier lees je er alles over. Want bij Leveningroen zijn we gek op alles dat duurzaam is – en vooral waar we ook nog eens zelf de natuur mee in kunnen!

De beste elektrische fiets

De beste elektrische fiets, waar ga je die vinden? Naar ons onderzoek is de beste bike die op stroom rijdt een e-bike van Stella Fietsen. Dit merk was er als de kippen bij toen deze fietsen in werden en hebben dus jarenlange ervaring met het bouwen en verzorgen van de fietsen. Als ik er dus eentje aan zou moeten raden, dan zou het een Stella zijn. Daarmee kun je urenlang heerlijk door de Hollandse natuur rijden. Er zijn tegenwoordig ook genoeg plekken om op te laden, dus dat is helemaal ideaal!

Hoe zorg ik voor de accu?

Een vraag die je jezelf pas gaat stellen wanneer je enige tijd zelf op een elektrische fiets rijdt is: “Hoe zorg ik er nu voor dat mijn bike accu niet al te snel power verliest, zodat ik er lekker lang gebruik van kan maken?” Nou, het zit dus eigenlijk zo. Een fiets accu moet je goed bewaren, bij voorkeur op temperatuur. Door warmte en kou gaat de kwaliteit van de accu en de batterij achteruit, waardoor de actieradius achteruit gaat. Daarover lees je meer in de volgende alinea.

Actieradius van de fiets

De actieradius van de elektrische fiets slaat op de afstand die je met de bike af kan leggen, voordat je deze weer opnieuw moet opladen. Met een gewone elektrische fiets kun je maar liefst 80 kilometer rijden voordat je de accu opnieuw moet opladen! Dat is helemaal niet gek. Er zijn dingen die je kunt doen om er meer uit te halen. Bijvoorbeeld de accu ontladen en de fiets op een droge plek op kamertemperatuur parkeren en bewaren. Als je een garage, schuur of bijkeuken hebt, dan is het dus sterk aan te raden dat je je e-bike daarin parkeert.