Leven in groen met een duurzaam houten horloge

houten horloge plaatje

Het is een opkomende trend en past uitstekend bij de steeds grotere behoefte om duurzamer te leven. Het houten horloge is een jaar of 5 geleden komen overwaaien vanuit Amerika en heeft inmiddels in Europa stevige voet aan de grond gezet. Veelal worden er duurzame houtsoorten gebruikt zoals bamboe en daarnaast is een houten horloge uiterst fijn om te dragen. het is lekker licht en je krijgt niet die vervelende huiduitslag ervan. Maar dit horloge is vooral populair door het leuke uiterlijk en de vele varianten die erin te verkrijgen zijn. Dus de hoogste tijd om op leven in groen wat meer te vertellen over dit uiterst sympathieke product. Lees er snel meer over.

Welke houtsoorten worden gebruikt bij het houten horloge?

Er zijn uiteraard meerdere houtsoorten die gebruikt worden voor het houten horloge. De meest populaire is bamboe. Een zeer duurzaam houtsoort omdat bamboe na het planten binnen 5 jaar geschikt is om mee te produceren. Hierdoor is er sneller bamboe beschikbaar dan dat er nodig is om mee te produceren. Daarnaast is het gemakkelijk te bewerken en is het dus geschikt om een houten horloge van te maken. Ander groot voordeel van bamboe is dat het in vele kleuren te verkrijgen. Van heel erg licht tot heel donker en het is zelfs in roodtinten te verkrijgen. Ander populair houtsoort is Zebra hout of ook wel Zebrano genoemd. Dit houtsoort dankt zijn naam door de duidelijk zichtbare houtstructuur die je ziet. Dat maakt het houten horloge van dit houtsoort extra speels en geeft een duidelijke houtlook. Daarnaast is ieder horloge van dit houtsoort net even anders. De structuur wordt zichtbaar door de manier waarop de stam gezaagd wordt. Deze wordt eerst in vier kwarten gezaagd waarna er planken van gezaagd worden. De jaarringen van de boom worden daardoor zichtbaar op de planken.

De voordelen van het houten horloge

Allereerst geef je met het houten horloge een duidelijk duurzaamheidsstatement. Verder is het een origineel product met vele varianten. Zo zie je houten horloges met een houten schakelband, maar zie je ze ook met een leren band en een canvasband. Ander voordeel is dat het houten horloge voor iedereen te dragen is. Veel mensen krijgen namelijk last van huiduitslag door het middel waarmee het staal van het horloge bewerkt is. Met hout is dat niet het geval waardoor je geen huiduitslag of exceem krijgt van dit horloge. Daarnaast is hout een lekker licht product waardoor het horloge lekker ligt is en heel fijn om te dragen.