Decoraties op je bureau versterken je zin in werken

Iedere dag zie je een hele rij met bureaus, iedereen heeft zat ruimte om aan het werk te kunnen. De werksfeer is goed, je collega’s zijn aardig, en je geniet van je baan, en toch is er nog iets wat mist, decoraties. Alles kan nog zo perfect zijn op een bepaalde locatie, maar als de locatie zelf niet helemaal meewerkt, zal er altijd nog dat kleine beetje zijn wat je mist. Het is niet heel moeilijk om het op te lossen, en het hoeft ook echt niet veel te kosten.
Bureaus

Wat planten brengen sfeer

Je hoeft natuurlijk niet hele bomen neer te gaan zetten op jouw werkplaats, maar een paar decoratieve planten kunnen wonderen verrichten. Als je hier en daar wat groens ziet, is de sfeer niet zo verschrikkelijk stijfjes, en krijg je al meer een huisachtig gevoel. Het ziet er leuk uit, brengt sfeer, en is ook nog eens goed. Je kunt misschien een paar kleine cactussen op je bureau zetten, wat grotere planten in de werkplaats zelf. Het is maar een kleine verandering, maar het kan een groot verschil maken, echt waar.

Schilderijen of foto’s

Je komt maar weinig op een plaats waar er helemaal geen schilderijen of foto’s hangen. Zelfs veel scholen hangen er vol mee, en er is ook een reden waarom mensen deze ophangen. Als je de hele dag maar tegen een kale muur op zit te kijken, kan dat op een gegeven moment erg gaan vervelen, zelfs al ben je nog zo hard aan het werk. Het gaat er namelijk niet om dat je er iedere dag maar uren eindeloos naar moet gaan zitten staren, maar gewoon dat het er wat leuker uitziet, wat minder leeg, en waarschijnlijk gelijk ook wat vrolijker.

Ga niet alleen lopen decoreren

Aannemend dat het niet jouw bedrijf is zou het nogal raar zijn als jij opeens in je eentje van alles en nog wat begon op te hangen en neer te zetten. Misschien is het dus wel een slim idee dat je het eerst even met je collega’s en je baas correspondeert voordat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Die kunnen dan ook hun input geven, en misschien voorbeelden geven waar je zelf nog niet aan gedacht had. Als jij je werkplaats er gezelliger uit wilt laten zien moet je daar immers wel wat voor doen. Begin er eens over, wie weet wat voor goeds eruit zal komen.