Handige tips die je leven groen kleuren!

clematis

Leven in groen kan je op meerdere manieren doen. Groen staat meestal voor duurzaam en milieuvriendelijk. Maar groen staat ook de natuur en de prachtige flora en fauna die hier onderdeel van zijn. In deze blog zullen we een aantal uiteenlopende tips bespreken die jouw leven weer groen zullen maken.

De groene clematis

De groene clematis is het voorbeeld als we praten over groen. De prachtige klimplant kenmerkt zich door de grote groene bladeren die zich over de gehele plant verspreiden. De meest saaie tuin komt tot leven met een beetje hulp van de clematis. De clematis nestelt zich vast aan pilaren, muren, roosters of hekwerken. De takken van de clematis groeien in alle richtingen klampen zich vast aan nagenoeg alles dat ze tegen komen. De plant groeit uit zichzelf uit tot een waar kunstwerk van sierlijke groene vertakkingen. De clematis wordt veelal gebruikt als schutting. De reden hiervoor is dat na een jaar de heg volledige zichtwerend is. Ideaal voor als je een groene tuin wilt maar toch de privacy wilt ervaren van een schutting. De clematis kent veel soorten en maten. Mocht je van nog meer kleuren dan groen houden dan zijn er ook nog varianten met gekleurde bloemen. Dit laat je tuin nog net even wat meer stralen. En wil je helemaal groen leven dan kan je voor een variant kiezen waar vruchten aan groeien. Door vruchten te produceren en zelf te plukken ben je natuurlijk hartstikke groen bezig.

Sierverlichting

Naast een groen leven kan je er ook voor kiezen om objecten letterlijk groen te kleuren. Met behulp van ledstrips kan je eenvoudig je tuin, je badkamer, je keuken of je hele woning van kleur doen veranderen. Ledstrips zijn met een druk op de knop om te toveren naar een andere kleur. En ja, ook de kleur groen zit hierbij inbegrepen. Plaats de ledstrips op elke gewenste plek in huis en met een druk op de knop ervaar je letterlijk een leven in groen.

Jungletour

Zoek je het liever verder van huis en wil je meemaken hoe anderen overleven in de natuur dan is een jungletour misschien wel iets voor jou. Bijvoorbeeld in Suriname bestaat het land voor meer dan driekwart uit jungle. Inmiddels zijn er toeristische jungle tours te volgen in het land. Aan de hand van een gids zal je een uitgebreide tour maken door de jungle en leven naast de lokale mensen. Wat fijn is is dat je in Suriname gewoon Nederlands kan praten. Wel zo makkelijk als je midden in de rimboe zit.