Het is tijd om de binnenboel eens aan te pakken

Erger jij je groen en geel aan de gevlekte kozijnen, de gebutste deuren en de kale plinten in je huis? Dan is het nú de tijd om daar iets aan te doen. De kans is groot dat je toch thuis (aan het werk) bent en dat geeft je wat meer tijd om de klussen in huis aan te pakken. Ook is het nu nog niet te warm om binnen te schilderen en niet zó koud dat je de deuren niet lekker even open kunt zetten. Kortom, dit is hét moment om deze klussen eens goed aan te pakken.

Bepaal wat je wilt gaan doen

Wat is voor jou écht belangrijk. Aan welk deel van je huis en interieur erger jij je het meest? Is dat je schilderwerk binnen? Lees dan vooral door, want ik heb een paar prima tips voor je.

  1. Bepaal welke kamer eerst aan de beurt is
  2. Bepaal welke kleur verf er moet komen
  3. En zet een deadline voor jezelf in je agenda, hier kun je naartoe werken.

Bepaal welke kamer eerst aan de beurt is

Veel mensen beginnen in de huiskamer (want dan is die maar klaar) of juist in een slaapkamer (want dat is goed te overzien). Maar waar jij begint, dat bepaal je helemaal zelf. Meten is weten en dus is het slim om direct bij het bepalen van welke kamer aangepakt wordt, even uit te rekenen hoeveel verf je nodig hebt. Dit geldt natuurlijk ook voor het behang dat je wilt gaan plakken en, als je écht alles aanpakt, ook de vloer.

Bepaal welke kleur verf er moet komen

Ga je voor een hippe trendkleur of wil je het wat neutraler houden? Moeten alle deuren, kozijnen en plinten in dezelfde kleur? En wat doe je met de muren? Allemaal dingen om eens goed over na te denken. Ook het merk verf is van belang. Je wilt goede verf gebruiken, die fijn te verwerken is en die ook nog eens precies in jouw kleur geleverd kan worden. Denk dan eens aan Sigma s2u Nova Satin. Deze verf is een zijdeglans lak op waterbasis. Heel fijn te verwerken en na degelijke droging stoot-, kras- en slijtvast én resistent tegen huidvet. Na gebruik van deze verf kun je er weer jaren tegen!

Werk met een deadline

Je kunt natuurlijk gewoon beginnen en wel zien waar het schip strandt, maar door een degelijke planning, compleet met deadline, te maken wordt een klus die te behappen is. Plan ieder onderdeel van de klus in: het leeghalen van de kamer, het schuren en vetvrij maken van de te schilderen oppervlakken, het afplakken van ieder richeltje en randje, het schilderen an sich en het weer inruimen van de kamer. Je zult zien dat je lekkerder kunt doorwerken en dat ook doet als je telkens weer een item van je lijstje kunt strepen.

Veel plezier met schilderen! Weet jij al voor welke kleur je gaat?