Infrarood verwarming energiezuinig en modern

infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een techniek die steeds vaker wordt toegepast. Vooral in nieuwbouwhuizen en na verbouwingen kiest men voor deze moderne en energiezuinige techniek. Om je een goede kijk op de voordelen en verschillende mogelijkheden te geven, zal ik een aantal veelvoorkomende modellen en technieken bespreken. Zo kun jij voor jezelf nagaan of infrarood verwarming iets voor jou is!

Infrarood verwarming perfect voor in huis

Anders dan een centrale verwarming zorgt infrarood verwarming voor infrarood straling welke warmte afgeeft. Deze warmte is vergelijkbaar met die van de zon en wordt daarom als zeer prettig ervaren. Ook biedt infrarood verwarming verschillende mogelijkheden voor in huis. Zo zijn er tal van panelen en bijvoorbeeld folies of borden aan de muur die kunnen dienen als verwarming. Deze techniek neemt dus minder ruimte in dan oude verwarmingstechnieken en daarbij past het ook bij een strak en net design. Zelf ben ik persoonlijk gek op de panelen omdat deze goed bij de inrichting in mijn huis passen. Bedenk eerst goed wat je nodig hebt en wat je mooi vindt voordat je je verder gaat oriënteren, dat scheelt een hoop werk.

Energiezuinige panelen

Infrarood verwarming is naast dat het een strak design uitstraalt ook nog bijzonder energiezuinig. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van gas maar van stroom en daarvan verbruikt het relatief weinig. Doordat fossiele brandstoffen wereldwijd steeds schaarser worden verkrijgen alternatieven zoals deze steeds vaker populariteit. Een centrale verwarming bijvoorbeeld warmt een ruimte eerst helemaal op. Dit duurt vaak een hele tijd, zeker wanneer de temperatuur aan het begin erg laag ligt. Bij de inzet van infrarood verwarming werkt dit echter op een andere manier. Doordat de straling die hier vanaf komt objecten en personen zelf verwarmt in plaats van de lucht in een ruimte, wordt de warmte direct gevoeld. Anders dan met de ouderwetse toepassingen is het dus niet langer nodig een ruimte een hele tijd voor te verwarmen. Je kunt dus gewoon eenvoudig de infrarood verwarming aanzetten en direct het resultaat ervan ervaren. Bij het verlaten van de ruimte kun je dit eenvoudig weer uitzetten en zo verbruik je dus weinig energie. Ideaal toch?

Ga voordat je kiest voor een bepaald model goed op zoek naar alle mogelijkheden. Kijk wat past bij jouw smaak en maak dan een keuze. Natuurlijk kun je ook eerst één ruimte in huis met deze vorm van verwarmen inrichten zodat je aan het idee kunt wennen. Met bovenstaande tips weet ik zeker dat jij een doordachte keuze kunt maken!

Geef een reactie