Een warmtepomp aanschaffen helpt mee aan een beter milieu

warmtepomp

We roepen het allemaal al jaren: het milieu, daar moeten we met z’n allen wat aan doen. Anders komt het nooit meer goed. En dus gaan we massaal aan de zonnepanelen, we isoleren ons huis beter, zetten de centrale verwarming een tandje lager, gebruiken LED lampen en scheiden ons afval. Maar ook een warmtepomp aanschaffen draagt bij aan een beter milieu. Veel nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig “gasloos” gebouwd en daar hoort dan een warmtepomp bij. Kun je in een bestaand huis ook een warmtepomp plaatsen? En wat is een warmtepomp eigenlijk?

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat de warmte uit de lucht of uit de bodem pompt en gebruikt voor de verwarming van water. Zo kun je bijvoorbeeld een warmtepomp gebruiken om de vloerverwarming te laten werken. Deze kan dan verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Het apparaat wat voorheen enorm groot. Je zag aan nieuwbouwhuizen dat er een warmtepomp in gebruikt werd omdat er een extra schuurtje aan het huis werd gebouwd. Maar ook deze ontwikkeling gaat door. In de nieuwbouwhuizen van tegenwoordig worden warmtepompen ingebouwd in, bijvoorbeeld, de ruimte onder de trap!

Kan ik een warmtepomp aanschaffen voor in mijn eigen, bestaande woning?

Of een warmtepomp effect heeft in jouw eigen, bestaande woning hangt af van een aantal factoren. Zo moet de isolatie van je huis optimaal zijn. De warmtepomp is het meest effectief wanneer er zo min mogelijk warmte kan “lekken”. Stap 1 is dus: isoleren van muren, vloeren, dak en glas. Dan is het ook nog van belang dat je huidige verwarmingssysteem kan worden aangesloten op een warmtepomp. Ook het bouwjaar van je woning kan bepalend zijn voor de geschiktheid. Laat je uitgebreid informeren en je zult zien dat er heel veel mogelijk is.

Is zo’n warmtepomp niet hartstikke duur?

Je zou denken dat je voor deze relatief nieuwe technieken de hoofdprijs betaalt. Maar dat valt reuze mee. Zeker wanneer je de subsidie aanvraagt waar je recht op hebt bij het aanschaffen van een warmtepomp. En de besparing is enorm: je bespaart al snel € 300,00 tot € 500,00 per jaar! Die besparing zal alleen maar verder oplopen zolang de gasprijzen blijven stijgen.

Subsidie aanvragen, dat vind ik zo’n gedoe

Het kan een heel geregel zijn om subsidie aan te vragen, maar let wel: het bedrag dat je op deze manier (extra) bespaart is € 1700,00. Dat is wel een beetje geregel waard, toch?

Wanneer je je warmtepomp aanschaft via Greenchoice regelen zij ook de subsidieaanvraag voor je.

De voordelen op een rij

  • Milieu

Een warmtepomp aanschaffen zorgt ervoor dat je minder gas gaat gebruiken. Dit zorgt er weer voor dat je minder CO2 uitstoot hebt. En dat draagt bij aan een beter milieu.

  • Financieel

Je hoeft maar één keer een warmtepomp aan te schaffen om jarenlang minder gas te gaan gebruiken. De warmtepomp levert je al heel snel een besparing van € 300,00 tot € 500,00 per jaar op. Door gebruik te maken van de subsidie bespaar je ook nog eens € 1700,00 op de aanschaf van de pomp.

  • Het grote voordeel van Greenchoice

Bij Greenchoice kopen ze de warmtepompen in grote hoeveelheden in. Hierdoor kan de prijs extra laag gehouden worden. Voor nog geen € 2400,00 (inclusief installatie) heb je al een warmtepomp!

Geef een reactie