Jouw huis klaarmaken voor verkoop

Verhuizen is voor veel mensen een grote stap in hun leven. Misschien trek je in een fijnere woning, buurt of locatie in. Hopelijk heb jij eindelijk dat droomhuis kunnen bemachtigen, en kan je gedag zeggen tegen jouw huidige stulpje. Je wilt natuurlijk jouw huis zo snel mogelijk verkopen nadat je een nieuw plekje hebt gevonden. Het kan vrij lastig zijn om een huis te verkopen, zeker als de competitie in de buurt erg stevig is. Om de competitie een stapje voor te zijn heb ik hier een aantal tips om zo snel mogelijk een koper te vinden voor jouw oude huis.

Doe onderzoek naar woningen in de buurt

Als er al veel huizen bij jou in de buurt te koop staan, en vooral ook langere tijd die status houden, dan is dat een slecht teken voor de verkoop van jouw huis. als er daarentegen wel huizen te koop staan, maar die heel snel weer verkocht worden, ziet het er rooskleurig uit. Vergelijk jouw woning met andere woningen die te koop staan om een goed idee te krijgen van wat je kan verwachten. Vraag eventueel na bij nieuwe bewoners waarom zij in de buurt zijn komen wonen, zodat je hier op in kunt spelen wanneer er potentiële kopers zijn. Ook kan je verschillende offertes aanvragen bij makelaars uit de buurt, om zo te vergelijken wat zij precies te zeggen hebben.

Renovaties

Een huis dat in een geweldige staat verkeert is vaak een stuk aantrekkelijker voor kopers dan wanneer er achterstallig onderhoud is. Mensen houden niet van te veel extra kosten, ook al komt het bedrag uiteindelijk misschien op hetzelfde neer. Laat zo veel mogelijk renovaties uitvoeren, met name aan de buitenkant van het huis. Je kan de kosten hiervan vaak bij de vraagprijs optellen, en zo lijd je hier geen verlies onder. Vraag ook aan de verschillende makelaars of zij een idee hebben welke klusjes wel en niet een meerwaarde opleveren.

Maak het goed schoon

Als er dan uiteindelijk mensen voor een bezichtiging komen, dan wil je ook dat er aan de binnenkant weinig op aan te merken is. Maak je niet te veel zorgen over simpel schilderwerk, want mensen gaan er vaak toch nog wel een keertje overheen wanneer zij tot koop overgaan. Maak het vooral heel goed schoon binnen. Het beste is het, zeker als je al geen gebruik meer maakt van de woning, om een bedrijf voor een professionele schoonmaak in te huren. Je ziet zelf vaak de hoekjes en kiertjes over het hoofd, en hebt ook niet alle tools om goed schoon te maken.

Hopelijk kan jij jouw woning binnen redelijke termijn verkopen!