Hoe krijg je meer energie uit je huis?

Je huis is de plek waar je tot rust komt en je je weer op kunt laden. Zodat je de volgende weer vol energie je werk of andere dingen kunt doen. Maar soms lukt dat niet helemaal. Want net als je lichaam is ook je huis iets waar je goed voor moet zorgen om het gezond te houden. Daarom een paar tips om je huis weer wat meer goede energie te geven!

1. Wonen zonder zorgen

Van piekeren wordt niemand beter. Maar je huis kan je soms best wat zorgen geven. Als er dure reparaties aankomen bijvoorbeeld. Daarom is het goed je verzekeringen voor elkaar te hebben. Allereerst met een opstalverzekering, waarmee huis verzekerd is voor schade door brand, storm en inbraak.

Maar ook in je huis is er genoeg dat schade op kan lopen. Denk aan een lekkage, waardoor je mooie nieuwe bank vervangen moet worden. Of wanneer een brand al je spullen verwoest. Allemaal al erg genoeg, maar helemaal als je al die dingen weer opnieuw moet kopen. Gelukkig heb je daar een inboedelverzekering voor.

2. Maak een klusplan

Tsja, met een eigen huis valt er altijd wel wat te klussen. De kozijnen die geschilderd moeten worden. Die paar oude dakpannen die nu toch eens vervangen moeten worden. Of is nu misschien het goede moment om die dakkapel te laten plaatsen. Zo veel opties, zoveel keuzes. En vaak zorgt dat ervoor dat je alles maar weer uitstelt.

Slecht idee, want het komt je woongenot niet ten goede. Bovendien knagen die klusjes ook weer aan je geweten, wat weer voor stress zorgt. Het is een goed plan om eens een lijst te maken van alles dat je zou willen doen. Zet ze daarna in volgorde van meest naar minst noodzakelijk en zet ze in je agenda. Voila, overzicht en een concreet actieplan ineen!

3. Schuif eens met wat meubels

Zeg eens eerlijk, hoe lang staat die bank al op dezelfde plek. En het uitzicht vanuit je luie stoel, hoe lang is die al hetzelfde? Verandering van spijs doet eten en dat geldt ook voor de energie in huis. Zorg daarom eens voor een andere inrichting door je meubels een nieuwe plek te geven.

Gegarandeerd dat het voelt alsof je in een nieuw huis woont! En als het toch niet bevalt? Geen probleem, dan zet je ze gewoon weer terug. Toch net even wat voordeliger dan een compleet nieuwe inrichting kopen.