Creëer een duurzame tuin met nobelhout!

Nobelhout

De tuin is straks als de koude en donkere winterperiode voorbij is weer één van onze favoriete plekjes. De kinderen kunnen weer heerlijk buiten spelen terwijl wij als ouders heerlijk toekijken. Na een lange zomerdag met een wijntje op de loungeset is er niets fijners dan de barbeque aansteken en nog even lekker nagenieten. Dit klinkt allemaal heel fijn en rustgevend maar is jouw tuin ook milieubewust? Er zijn enorm veel manieren om een duurzame tuin te creëren. Welke dat zijn? Ik vertel je er graag meer over!

Verantwoord hout

Een van de belangrijkste manieren is het gebruik van verantwoord hout. Hele regenwouden verdwijnen alleen maar omdat wij die mooie houten loungeset of schutting willen hebben. Maak daarom een milieubewuste en duurzame tuin door het gebruik van bijvoorbeeld nobelhout! De belangrijkste manier om ontbossing tegen te gaan is het creëren van beschermde gebieden. In dit soort gebieden is geen houtkap toegestaan. Toch stijgt door onder andere de groeiende wereldbevolking de vraag naar hout. Het is mogelijk om aan deze vraag te kunnen voldoen evenals aan het milieu te denken. Over de gehele wereld worden hierom hele gebieden gecreëerd waarom verantwoord hout vandaan gehaald kan worden. Op deze manier gaat het niet ten koste van het regenwoud en kan er toch aan de vraag naar hout worden voldaan. Nobelhout is bijvoorbeeld een houtsoort die milieubewust gecertificeerd is. Check voortaan dus of jouw schutting of loungeset van nobelhout is gemaakt!

Wat kan ik nog meer doen?

Naast het gebruiken van verantwoord hout zoals nobelhout. Zijn er nog veel meer manieren om een duurzame tuin te creëren. Verspil bijvoorbeeld geen energie door LED-verlichting in je tuin te gebruiken. Of vang je regenwater op zodat je de volgende keer je planten niet met water uit de kraan hoeft te besproeien. Goed voor het milieu en voor de portemonnee! Verder kan je ook nog aandacht voor het gehele dierenrijk in je tuin hebben. Insecten zijn enorm belangrijk binnen het milieu en het ecosysteem. Kies in je tuin voor planten en bloemen die deze insecten aantrekken of maak een insectenhotel. Ik heb nu een aantal manieren om een duurzame tuin te maken genoemd. Nobelhout, verlichting, regenwater en insecten. Je kan uiteraard nog veel meer doen om ook jouw tuin duurzaam te maken. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar het afval dat je thuis weggegooid. Scheid je dit al of gebruik je al duurzame materialen zodat je het milieu minder belast? Kortom er zijn genoeg manieren om het milieu een handje te helpen. Welke manieren ga jij toepassen?

Geef een reactie