Tips om jouw kantoor groen en duurzaam te maken!

afvalbakken

Dat het slecht gaat met onze planeet is inmiddels wel duidelijk. Door alle vervuiling heeft de natuur het zwaar te verduren. De overheid maar ook steeds meer bedrijven geven duurzaamheid steeds meer aandacht. En dat is positief. Langzaam maar zeker zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van een milieuvriendelijke werkwijze voor de lange termijn. De behoeftes van de consument zijn verschoven. De laagste prijs is geen garantie meer op succes. Als een product, merk of organisatie duurzaamheid kan garanderen wordt het hoger gewaardeerd door de consument. Als organisatie kan jullie kantoor natuurlijk niet achterblijven. Het begint met kleine stapjes maar ergens moet de omslag beginnen. Wees daarom geen volger maar een leider en maak je kantoor duurzaam. Ga mee met de tijd en wordt gewaardeerd door je klanten.

Afvalbakken voor het scheiden van afval

Een eerste stap in de goede richting is het scheiden van afval. Een makkelijke stap zou je zeggen. Maar het tegendeel is waar. In het gemiddelde kantoorpand stapelt het vuil zich. Medewerkers zijn de hele dag druk met deadlines en kijken niet om naar het afval. Ze pleuren het simpelweg neer in de dichtstbijzijnde prullenbak zonder onderscheid te maken. Met de duo en trio afvalbakken stimuleer je je medewerkers afval te scheiden. Maak het ze makkelijk door op een centrale plek simpel hun afval te kunnen scheiden. Stimuleer een groene en duurzame bedrijfscultuur. Afval scheiden was nog nooit zo eenvoudig voor jou en je collega’s.

Printers zijn verleden tijd

Een andere manier om je werkproces groener te maken met name op kantoor is het minimaliseren van papierverbruik. Probeer zoveel mogelijk digitaal te communiceren. Zowel intern als extern is een digitale communicatie mogelijk. Stimuleer klanten gebruik te maken van e-mail. Als je uitlegt dat je in het kader van duurzaamheid als organisatie de overgang maakt van papier naar digitaal kan de bewuste klant dit alleen maar waarderen. Uiteraard zal een printer niet verdwijnen. Een printer is nog steeds af en toe noodzakelijk. Echter, is het net nodig om alles maar te printen.

Lekker groen bezig? Dat verdient een plant

Als je dan toch zo goed bezig bent met je team om duurzaam te werk te gaan is het ook goed om jezelf en je medewerkers te belonen door letterlijk wat groen terug te brengen op je werkplaats. Een groene uitstraling zal bijdragen aan de switch naar een duurzamere bedrijfscultuur. Fleur je kantoor op met gezellige kamerplanten en leef in groen!