5 manieren om jouw balkon groener te maken

kunstgras kopen

Groen doet je goed. Maar hoe maak je jouw huis groen zonder tuin? Door je balkon een tuintje te maken. Ideaal als je weinig groen hebt in de buurt.

Bakken

De bekendste manier is natuurlijk plantenbakken kopen. Ze komen in allerlei soorten en maten. Bovendien kan je ze vaak makkelijk vast klikken. Je kan natuurlijk veel verschillende planten in je bakken stoppen. Perfect als je variatie op je balkon wil. Behalve mooie kleuren kan je bijvoorbeeld ook kijken naar nectarhoudende planten. Die hebben bijen namelijk hard nodig. Ze zijn niet alleen goed voor bijen, vlinders zijn er ook dol op. Een beetje voor de beestjes en een beetje voor jezelf. Met bakken krijg je dus zeker je balkonrand fleurig. Maar er is nog veel ruimte om het groener te maken.

Hangplanten

De rand van je balkon is ook een mooie plek om groener te maken. Klimop is een gemakkelijke plant. Maar er zijn genoeg andere prachtige planten die je kan kopen. Wie outside the box denkt ziet nog veel meer opties. Een Hedera of Rhipsalis hoeft natuurlijk niet aan een balk of plafond. Als je de bakken van eerder een beetje schuin zet kan het zo als prachtig gordijn naar beneden groeien.

Kunstgras

Als je dat heerlijke gevoel van gras tussen je tenen wilt hoef je niet per se naar het park. Je kan ook voor je balkon tegels kunstgras kopen. Het maakt je plekje helemaal af zonder met graszoden te hoeven slepen. Je kan lekker naar buiten met blote voeten en het dempt het geluid. Je kan het ook doortrekken. Leg het voor je balkondeur. Dan stroomt binnen naadloos door in buiten.

Planken

De ruimte op je balkon kan je natuurlijk ook uitbreiden. Met planken kan je je balkon meer ruimte geven om spullen neer te zetten. Bijvoorbeeld boven als een klein barblad. Maar je kan ook planken halverwege op de spijlen zetten. Daar kan je van alles kwijt zoals kleinere planten die liever schaduw hebben. Het is ook een mooie plek om gereedschap weg te leggen. Dat maakt het verzorgen van je planten een stuk makkelijker. Verder kan je dan ook makkelijk kleine plantenbakken verwisselen zodat je altijd het perfect eruit kan laten zien.

Bij je ramen

Een groen gevoel is meer dan alleen waar je zit. Het is ook waar je op uitkijkt. Een mooie manier om om je uitzicht meer kleur te geven is bakken bij je ramen hangen. Voor je gevoel verlengt dat “jouw” groene stuk. Ook trekt het de uitstraling van je huis door. Het is immers een intense look als al je groen op je balkon zit.

Geef een reactie