Goed voorbereid je huis (ver)kopen

Weg uit de randstad; op naar het boerendorp in de Betuwe, of juist andersom! Een nieuw huis kopen en je oude stulpje verkopen heeft dan altijd nog wat voeten in de aarde. Zorg dan ook dat je vooral goed voorbereid bent wanneer die ene koper voor je deur staat of je op het punt staat om je droomhuis te kopen. Wist je dat een bouwkundige keuring en een bouwkundig rapport je daar enorm bij helpen? Lees hier waarom. 

Waarom een bouwkundige keuring?

Als je een huis koopt of verkoopt, wil je natuurlijk wel weten waar je aan toe bent. Heeft je huis bijvoorbeeld geen verborgen gebreken of komen er nog enorme kosten aan in de komende jaren voor onderhoud? Je kunt je geld geen twee keer uitgeven, dus dan is het enorm plezierig om te weten dat je het toch kan uitgeven aan die ene mooie badkamer die je hebt gezien in plaats van het te moeten besteden aan het funderingsprobleem wat zich voordoet of het vervangen van dat enkelvoudige glas. Je wilt immers er wel warmpjes bij zitten tijdens die ene sneeuwstorm in het jaar!  Zij leveren ook het bouwkundig rapport van de bouwkundige keuring voor je zodat je zeker weet dat er niks geks op je pad komt.

Wat doet de keuringsdienst van wonen?

De keuringsdienst van wonen is je perfecte partner om een keuring en rapport in orde te maken. Een heel team van bouwkundig inspecteurs, juristen en ingenieurs geven de service die je verwacht bij het product dat je wenst in deze situatie. Wanneer je een keuring laat doen dan gebeurd dat in drie eenvoudige stappen. Je inspecteur komt op een afgesproken moment naar de aangegeven locatie, er worden verschillende informatie vragen gesteld over de woning en dan begint de inspectie! Na de inspectie wordt er op kantoor hard gewerkt om je zo snel mogelijk van het rapport te voorzien, inclusief foto’s en duidelijke uitleg. Dit alles volledig digitaal.
 

Is het verplicht?

Nee, maar ondank dat een bouwkundig rapport niet verplicht is, helpt het je natuurlijk wel in je onderhandelingspositie. Je laat zien uiterst goed voorbereid te zijn op de (ver)koop en je staat stevig in je schoenen om de onderhandeling in te gaan. De prijs die je in je hoofd hebt staat in dat geval een stuk steviger of het spreekwoordelijke fundament. Het rapport is ook nog eens erkend door de hypotheken met een nationale hypotheek garantie, de stichting waarborgfonds eigen woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de autoriteit financiële markten. Verder geeft de keuring die je laat doen  een mooie indicatie wat er komende jaren nog te wachten staat aan onderhoud, of misschien wel niet! Kun jij lekker genieten van een zomer zonder verbouwingen en lig je languit in je hangmat in een zonovergoten tuin met een virgin mojito in de ene hand en een boek in je andere hand.