Onverwachte dingen die goed voor je zijn

groenlipmossel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar na de slechte maand van december focus ik me in het nieuwe jaar altijd graag op dingen die wel goed voor je zijn. Ieder jaar neem ik even de tijd om nieuwe middeltjes, eten en dingen te ontdekken die bijdragen aan een betere gezondheid. Ik ga niet detoxen of iets in die trant. Het jaar begin ik gewoon graag goed door even weer wat gezonder te eten en aan mijn lichaam te denken. Aangezien een groot aantal Nederlanders hetzelfde denkt, besloot ik om mijn reeds opgedane kennis met jullie te delen. En hoe kan dat beter dan in blog vorm!

1 . Geheime voeding krachtcentrales

Wanneer ik lekker aan het koken ben, merk ik dat ik niet al te veel groenten door ieder gerecht doe. Soms kan dit wel, maar vind ik het niet lekker. Daarnaast zijn er ook gerechten waarbij het simpelweg erg lastig is om bijpassende groenten te vinden. Uit mijn onderzoekje kwam naar voren dat je in dit soort gevallen wat bonen kan toevoegen. Wist je namelijk dat bonen en linzen bekend staan als voeding krachtcentrales? Ze zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, eiwitten en vezels. Ideaal voor als je nog een gezonde toevoeging zoekt voor een gerecht. Bonen hebben namelijk van nature geen overheersende smaak. Hierdoor vallen ze niet op en krijg je toch lekker veel gezonde dingen binnen/

2. Natuurlijke voedingssupplementen

Voor de ouderen onder ons heb ik ook een dikke tip. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel voedingssupplementen op de markt. Van de een is de werking wel bewezen en van de ander kunnen gezondheidsinstanties niets bevestigen. Ik kwam tot de ontdekking dat groenlipmossel een voedingssupplement is dat de laatste jaren behoorlijk in opkomst is. De werking van groenlipmossel is namelijk door de jaren heen uitvoerig bestudeerd en onderzocht. Groenlipmossel is een natuurlijk product wat in Nieuw Zeeland voorkomt. Als voedingssupplement is het behoorlijk bekend. Natuurlijk voedingssupplementen zoals groenlipmossel kunnen dus een onverwachte goede aanvulling zijn op een gebalanceerd dieet.

3. Verrassend gezonde snack

Zoals veel mensen die weer gezond gaat eten, probeer ik een vreetbui te voorkomen. Daarom eet ik gedurende de dag steeds een beetje. Om te voorkomen dat ik helemaal de mist in ga, heb ik ook wat onderzoek gedaan naar mogelijke snacks die ik eventueel kan nemen als ik toch iets extra’s wil. Tot mijn verbazing behoort zelfgemaakte popcorn tot de categorie redelijk gezonde snacks. Ik wist namelijk niet dat popcorn stiekem vezels bevat. Daarnaast bevat het ook nog eens antioxidanten! Dus zoek jij nog een verrassend gezonde snack? Ik raad dan zelfgemaakte zoute popcorn aan. De magnetron variant mag eventueel ook.